Datoriile primilor cinci mari datornici la bugetul de stat totalizau 2,74 miliarde lei, în T1

Cei mai mari cinci datornici la bugetul de stat aveau, cumulat, datorii de peste 2,74 miliarde lei, la finalul primului trimestru din acest an, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
Economica.net - mar, 30 apr. 2013, 20:25
Datoriile primilor cinci mari datornici la bugetul de stat totalizau 2,74 miliarde lei, în T1

Compania Naţională a Huilei se afla pe primul loc în topul datornicilor la bugetul de stat, la finalul lunii martie 2013, cu obligaţii restante în valoare de peste 1,372 miliarde lei, din care peste 1,4 miliarde din dobânzi şi penalităţi de orice fel, 93,8 miliarde lei din impozitul pe venit din salarii, 75,1 milioane lei din alte impozite şi taxe şi 56,2 milioane lei din impozitul pe profit. Societatea se află în lichidare voluntară.

Pe următorul loc în clasamentul datornicilor se situează Galaxy Tobacco, cu datorii de peste 549 milioane lei, din care circa 240 milioane lei din dobânzi şi penalităţi de orice fel, 232 milioane lei din accize, 64 milioane lei din taxa pe valoarea adăugată şi 11 milioane lei din alte impozite şi taxe. Pentru această companie s-au acordat înlesniri la plată. Poziţia a treia este ocupată de CFR Marfă cu datorii de peste 446,3 milioane lei, din care 229 milioane lei din TVA, circa 204 milioane lei din dobânzi şi penalităţi de orice fel, 2,7 milioane lei din impozitul pe profit şi peste 10 milioane lei din alte impozite şi taxe. Pentru această companie s-a început procedura de executare silită.

Pe locul 4 se afla, la finalul lunii martie 2013, European Food cu 238,2 milioane lei, din care peste 150 milioane lei din TVA, 86,7 milioane lei din dobânzi şi penalităţi de orice fel, 517.703 lei din alte impozite şi taxe şi 21.500 din impozitul pe profit. În cazul acestei companii s-a început procedura de executare silită.

Cea de-a cincea poziţie este ocupată de Compania Naţională de Căi Ferate CFR cu obligaţii restante de peste 133,6 milioane lei, din care 102,5 milioane lei din dobânzi şi penalităţi de orice fel, 30,8 milioane lei din TVA şi 299.369 din alte impozite şi taxe, şi pentru această companie începându-se procedura de executare silită.

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...