1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Datoria publică a SUA, fără limită? Aşa vrea Trezoreria

Secretarul american al trezoreriei, Timothy Geithner, a spus că doreşte abrogarea plafonului legal impus de Congres pentru datoria publică a Statelor Unite, transmite AFP, citată de Agerpres.

17 noi, 2012 | Mihai Nicut | ECONOMICA.net

“Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Plafonul datoriei publice ar fi trebuit eliminat de multă vreme'” a spus el într-un interviu televizat.

Geithner, care îşi va părăsi postul în săptămânile următoare, a subliniat că decizia în acest sens aparţine numai Congresului.

Impunerea unui plafon legal pentru datoria publică datează din 1917 când Congresul a delegat Trezoreriei puterea sa de a face împrumuturi în numele statului federal cu scopul de a facilita finanţarea participării Statelor Unite la Primul Război Mondial. Majorat în repetate rânduri, plafonul legal pentru datorie este în prezent stabilit la 16.394 miliarde dolari. La sfârşitul lunii octombrie, Trezoreria a avertizat că acest prag va fi atins în decembrie.

În absenţa majorării plafonului, statul va putea să mai funcţioneze aproximativ două luni şi jumătate, după care va intra în incapacitate de plată.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO