David Gedlička îl înlocuiește pe Elmar Geisler la conducerea Porsche România

David Gedlička, fost șef al Porsche Finance Group (PFG), preia funcția de director general al importatorului Porsche România, companie pe care o va conduce alături de Brent Valmar.
Robert Stan - lun, 20 mart. 2023, 22:05
David Gedlička îl înlocuiește pe Elmar Geisler la conducerea Porsche România

Porsche România a anunțat numirea în funcția de director general a lui David Gedlička. El i se alătură din martie 2023 lui Brent Valmar la conducerea grupului.

David Gedlička activează deja de nouă ani în România în cadrul Porsche Finance Group și îl înlocuiește pe Elmar Geisler, care a fost numit director general al Porsche Ungaria.

„În ultimii 20 de ani am activat în cadrul mai multor companii ale concernului Porsche Holding Salzburg. În cei nouă ani petrecuți în România în poziția de CEO Porsche Finance Group, am încercat împreună cu echipa și partenerii noștri să implementăm strategiile lansate de Volkswagen Group și de Porsche Holding Salzburg, concentrându-ne întotdeauna pe client și pe nevoile acestuia.

Voi continua să fac acest lucru și din poziția de director general, pentru că știu că am alături de mine o echipă valoroasă, cu o experiență solidă și cunoștințe temeinice și sunt foarte mândru că fac parte din ea. În viitor, cu multă motivație și energie pozitivă, îmi doresc să fim un jucător activ și important în atingerea target-urilor strategice ale grupului. Știm cu toții că domeniul auto traversează o perioadă extrem de importantă, mașinile electrice, automatizarea și noi surse de mobilitate electrică fiind doar câteva dintre direcțiile importante, aflate în plin proces evolutiv.

Împreună cu echipa, cu dealerii și cu partenerii noștri ne dorim să aducem cele mai bune și mai sustenabile soluții pentru mașinile și generațiile care vor urma”, a declarat în cadrul conferinței David Gedlička, noul director general Porsche România.

În locul lui David Gedlička, conducerea Porsche Finance Group a fost preluată de Helian Redai, fost director de vânzări al companiei. Funcția de director financiar al PFG a fost încredințată lui Christian Strassgschwandtner.

Pe lângă importul unor mărci precum Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen și Volkswagen Vehicule Comerciale și comerțul cu mașini de ocazie prin Weltauto, Porsche Romania s-a concentrat în ultimii ani pe promovarea și câștigarea de poziții de piață pentru marca MOON prin care livrează stații de încărcare pentru mașini electrice.

Anul trecut au fost livrate 562 de stații de încărcare MOON, dintre care 506 stații casnice și 56 tip hypercharger, cu curent continuu. Pentru 2023, Porsche România și-a propus instalarea a 300 de stații de încărcare de tip wall-box, și cel puțin 60 de hyperchargere în curent continuu, ajungând la un număr de 600 puncte de încărcare, cifră ce vine să susțină ofensiva brandului în zona electrificării și să consolideze planurile de a livra cât mai multe mașini electrice.

„Ne dorim armonizarea cu celelalte țări din Uniunea Europeană în vederea dezvoltării segmentului de mașini electrice și energie verde, în drumul spre decarbonizarea totală. Ne dorim, totodată, să contribuim activ la reducerea noxelor și încurajăm reglementările raliate la cele active la nivel global. Creșterea succesivă a cotelor de mașini electrice este un pas extrem de optimist în acest sens”, a declarat Brent Valmar.

Din 2022, MOON a devenit și furnizor de soluții integrate pentru panouri fotovoltaice, cu tot ce implică acestea: vânzare, instalare și mentenanță. Compania livrat și instalat anul trecut panouri fotovoltaice de 610 kw.

Te-ar mai putea interesa și
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete Taurus şi respingerea de către acesta a desfăşurării de trupe......
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Compania finlandeză Korkia și dezvoltatorul român de energie regenerabilă Econous Green Energy au încheiat un parteneriat ...