DD: Am fost în Germania, Franţa, Spania, Austria, Monaco. Plec din nou, revin vineri

Dan Diaconescu a declarat, la întoarcerea în ţară, că s-a aflat în ultimele zile în Germania, Franţa, Spania, Austria şi Monaco, fără să dea detalii despre scopul deplasării sau data semnării contractului pentru preluarea Oltchim, şi că va pleca din nou în străinătate miercuri, revenind vineri.
Economica.net - mie, 26 sept. 2012, 12:42
DD: Am fost în Germania, Franţa, Spania, Austria, Monaco. Plec din nou, revin vineri

Diaconescu s-a întors miercuri la 13.00, cu o cursă Viena-Bucureşti, şi a declarat presei că s-a aflat în Germania, Franţa, Spania, Monaco şi Austria.

El a adăugat că în timpul deplasării în străinătate a fost „urmat” de reprezentanţi SIE, care i-au „asigurat protecţia”.

„Dacă guvernanţii vor doar să închidă combinatul sau să-l falimenteze, eu vreau, împreună cu prietenii mei, să-l redeschidem. Căutăm pieţe noi de desfacere, căutăm să achiziţionăm materii prime, la preţuri cât mai mici, şi să vindem la preţuri cât mai mari pentru a reporni, poate de luni, dacă guvernul o să accepte condiţiile noastre. În orice caz, cât de repede o să reluăm activitatea. Nu pot ei închide combinate, câte putem redeschide noi”, a spus Diaconescu.

Întrebat insistent de câtre jurnalişti dacă deţine banii pentru preluarea Oltchim, Diaconescu a răspuns afirmativ, precizând că va semna contractul „când guvernul va accepta condiţiile”, iar fondurile vor fi plătite „cât de repede va dori guvernul să ia banii”.

„Pentru noi e o problemă să strângem fonduri suficiente pentru Tarom şi CFR şi apoi să vorbim foarte serios despre Hidroelectrica şi Nuclearelectrica”, a spus Diaconescu.

El a afirmat că Oltchim va fi condus de o echipă de manageri străini.

Diaconescu a apreciat drept echilibrate declaraţiile din ultima perioadă ale ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, şi ale şefului OPSPI, Remus Vulpescu, privind privatizarea Oltchim.

„Singurele declaraţii care au şocat întreaga presă străină, cu care am discutat zilele acestea, sunt declaraţiile prim-ministrului Ponta, care ameninţă un investitor care a câştigat o licitaţie”, a susţinut Diaconescu.

Diaconescu a mai spus că de la ora 14.00 are o întâlnire foarte importantă, fără să ofere detalii.

Daniel Fenechiu, unul dintre avocaţii care îl reprezintă pe patronul OTV, a declarat anterior că acesta are miercuri, în jurul orei 14.00, o întâlnire la Ambasada SUA la Bucureşti.

Ambasada SUA la Bucureşti a confirmat, pentru MEDIAFAX, că Dan Diaconescu va avea miercuri o întrevedere la sediul misiunii diplomatice, însă nu cu ambasadorul Mark H.Gitenstein, ci cu un alt oficial al Ambasadei.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...