DD nu va putea participa la privatizarea CFR Marfă decât asociat cu firme sau fonduri

Dan Diaconescu nu va putea participa la privatizarea CFR Marfă, ca persoană fizică, ci doar asociat cu firme sau fonduri de investiţii, care să îndeplinească criteriile impuse de Ministerul Transporturilor referitoare la capacitatea financiară sau operaţională, potrivit MTI.
Economica.net - mar, 25 sept. 2012, 11:17
DD nu va putea participa la privatizarea CFR Marfă decât asociat cu firme sau fonduri

„Va putea în măsura în care se va asocia într-un consorţiu, care va putea demonstra ministerului că îndeplineşte criteriile de precalificare cu privire la experienţa, la capacităţi financiare, la capabilitate operaţională. Numai aşa, dacă ne referim la acest domn”, a declarat, marţi, Cristina Militaru, şef Serviciu Privatizare în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Militaru a răspuns unei întrebări venite din partea presei cu privire la posibilitatea participării lui Dan Diaconescu la privatizarea CFR Marfă, la finalul unei şedinţe de dezbatere publică organizată de Ministerul Transporturilor privind un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfă şi a mandatului instituţiei pentru implementarea acesteia.

Ea a afirmat că va fi nevoie de o firmă din domeniu sau fonduri de investiţii care, la rândul lor, să fie asociate cu persoane juridice care pot îndeplini criteriile operaţionale, tehnice sau economice care urmează să fie înscrise în caietele de sarcini.

„O persoană fizică, simplă, nu va putea participa în nume propriu la această privatizare”, a spus Militaru.

La rândul său, Horaţiu Buzatu, secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor, care coordonează activitatea şi procesul de privatizare a CFR Marfă, a afirmat, răspunzând unei întrebări similare, că Dan Diaconescu „nu este preocupare din punctul nostru de vedere”.

„Nu vreau să ajungem cu discuţia în jurul lui Dan Diaconescu. Nu-l cunosc. Vom vedea ce se întâmplă până la urmă. Nu înseamnă că, dacă îşi anunţă intenţia, aceasta se va şi materializa”, a spus Buzatu.

Reprezentanţii MTI au afirmat că în prezent este în lucru stabilirea valorii de piaţă a companiei, privatizarea urmând să se facă utilizând acest nivel şi nu valoarea contabilă.

Ministerul intenţionează să meargă cu strategia de privatizare a companiei în guvern săptămâna aceasta, după care să poată forma comisia de privatizare care să elaboreze dosarul de prezentare a companiei.

Dosarul de prezentare ar urma să fie finalizat la începutul lui octombrie, ţinta angajată de autorităţi faţă de FMI pentru finalizarea privatizării CFR Marfă fiind luna decembrie.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Contractul nu a fost însă semnat, iar premierul Victor Ponta Ponta a anunţat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

Diaconescu a declarat că este interesat şi de preluarea CFR Marfă şi a altor companii de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Rihanna, deja cea mai bogată cântăreaţă din lume, este miliardară – Forbes
Rihanna, deja cea mai bogată cântăreaţă din lume, este miliardară – Forbes
Cântăreaţa şi femeia de afaceri Rihanna are o avere de 1,7 miliarde de dolari, a anunţat miercuri revista Forbes, devenind astfel una dintre cele mai bogate muziciene de pe planetă, informează......
Petrom oferă serviciul de plată a vinietei pentru Bulgaria în propriile benzinării
Petrom oferă serviciul de plată a vinietei pentru Bulgaria în propriile benzinării
OMV Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, are în mai multe stații serviciul de plată ...
Britanicii de la Rolls-Royce vând cu 110 mil. euro divizia de motoare navale Bergen
Britanicii de la Rolls-Royce vând cu 110 mil. euro divizia de motoare navale Bergen
Grupul Rolls-Royce va obţine 110 milioane de euro prin vânzarea producătorului norvegian de motoare navale Bergen companiei ...
Guvernul italian va proteja locurile de muncă la Monte dei Paschi în tranzacţia cu UniCredit
Guvernul italian va proteja locurile de muncă la Monte dei Paschi în tranzacţia cu UniCredit
Ministrul italian al Economiei, Daniele Franco, a dat asigurări că autorităţile vor avea grijă să menţină locurile ...