De astăzi a intrat în vigoare interdicția de import în SUA a ceasurilor Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2. Compania a anunțat că a făcut recurs

Gigantul american Apple a depus contestație marți împotriva deciziei decizia de a interzice importurile în Statele Unite ale Americii a ceasurilor Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2, pe baza unei plângeri a companiei de tehnologie de monitorizare medicală Masimo (MASI.O), după ce administrația președintelui Joe Biden a refuzat să-și exercite dreptul de veto împotriva decizie unui tribunal guvernamental, relatează Reuters.
Cristian Negrei - mar, 26 dec. 2023, 20:21
De astăzi a intrat în vigoare interdicția de import în SUA a ceasurilor Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2. Compania a anunțat că a făcut recurs

Apple a depus de asemenea marți o cerere de urgență la Curtea de Apel din SUA pentru Circuitul Federal ca să suspende interdicția.

Grupul a cerut Curții de Apel să întrerupă interdicția cel puțin până când Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierei decide dacă versiunile reproiectate ale ceasurilor sale încalcă brevetele deținute de Masimo. Biroul Vamal urmează să ia decizia pe 12 ianuarie, a spus Apple.

Masimo a acuzat Apple că i-a angajat foști salariați și că astfel i-a furat tehnologia de pulsoximetrie, pe care a încorporat-o în popularul Apple Watch.

Ordinul Comisiei pentru Comerț Internațional (ITC) din SUA interzice importurile și vânzările de ceasuri Apple care utilizează tehnologia pentru citirea nivelului de oxigen din sânge. Apple a inclus funcția de pulsoximetru în ceasurile sale inteligente, începând cu modelul Seria 6 în 2020.

Reprezentantul comercial al SUA, Katherine Tai, a decis să nu anuleze interdicția în urma unor consultări atente, iar decizia ITC a devenit definitivă pe 26 decembrie, a declarat marți biroul Reprezentantului comercial.

„Suntem în total dezacord cu decizia USITC și cu ordinul de excludere care rezultă și luăm toate măsurile pentru a aduce înapoi Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2 clienților din SUA cât mai curând posibil”, a declarat Apple într-un comunicat marți.

Un purtător de cuvânt al Apple a confirmat că grupul a contestat interdicția la Curtea de Apel a SUA pentru Circuitul Federal din Washington. ITC a respins săptămâna trecută cererea Apple de a întrerupe interdicția în timpul procesului de contestație.

Comisia s-a opus, de asemenea, cererii pe care Apple a depsu-o marți ca Circuitul Federal să oprească interdicția. Reprezentanții lui Masimo nu au răspuns la solicitarea de a face comentarii transmisă marți de Reuters.

În timp ce companiile soluționează de obicei dispute similare, Apple crede că poate proiecta rapid în jurul brevetelor sau poate elimina caracteristicile care încalcă drepturile de proprietate, a declarat Nicholas Matich, avocat în domeniul proprietății intelectuale la firma de avocatură McKool Smith.

„Nu este nimic extraordinar din punct de vedere legal în ceea ce privește emiterea de către ITC a unui ordin de excludere”, a spus Matich. „Ceea ce este extraordinar aici este că produsul în cauză este unul foarte cunoscut și că Apple a ales să aștepte decizia ITC, în loc să ajungă la o înțelegere”.

Analiștii Stifel au spus într-o notă că expertul lor în litigii a prezis că un potențial recurs Apple ar prelungi verdictul „final” al cazului ITC cu aproximativ încă un an.

Apple și-a întrerupt vânzările de ceasuri inteligente Seria 9 și Ultra 2 în Statele Unite de săptămâna trecută, deși ceasurile rămân disponibile  la alți retaileri, inclusiv Amazon, Best Buy  și Walmart.

Interdicția nu afectează Apple Watch SE, un model mai puțin costisitor, care va continua să fie vândut. Ceasurile vândute anterior nu vor fi afectate de interdicție.

Un proces cu juriu pe acuzațiile lui Masimo la Tribunalul Federal din California a fost anulat în luna mai. Apple a dat în judecată separat compania Masimo pentru încălcarea brevetelor în instanța federală din statul american Delaware și a numit acțiunile legale ale lui Masimo o „manevră de a deschide calea” pentru propriul ceas inteligent concurent.

Administrație prezidențială americană nu și-a mai folosit dreptul de veto asupra unei hotărâri ITC din 2013, când administrația condusă de Barack Obama a anulat interdicția de import a iPhone-urilor și iPad-urilor Apple în disputa privind brevetele companiei cu Samsung.

În februarie, administrația Biden a ales să nu pună veto la o interdicție separată a importului de ceasuri Apple, pe baza unei plângeri de încălcare a brevetelor din partea companiei de tehnologie medicală AliveCor. ITC a suspendat interdicția din alte motive.

Grupul Apple, care fabrică și vinde articole vestimentare, de casă și accesorii, care include Apple Watch, căști AirPods și alte produse, a generat venituri de 8,28 de miliarde de dolari în al treilea trimestru al anului 2023, potrivit unui raport al companiei.

Sursa foto: Trustedreviews.com

Te-ar mai putea interesa și
4.000 de polițiști de frontieră, prezenți la datorie în minivacanța de 1 Mai și Paști
4.000 de polițiști de frontieră, prezenți la datorie în minivacanța de 1 Mai și Paști
Aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat în minivacanţa de 1 Mai şi Paştele ortodox, a informat, marţi,......
Apartamentele din patru orașe sunt mai scumpe decât cele de la București
Apartamentele din patru orașe sunt mai scumpe decât cele de la București
După ce și apartamentele din Brașov au devenit mai scumpe decât cele de la București, alte două orașe au surclasat ...
Schimbări majore pentru toți șoferii, în Parlament. Cele mai mari modificări din istoria legii RCA: Nu mai poți repara la orice service, nu mai primești mașină la schimb decât în anumite condiții
Schimbări majore pentru toți șoferii, în Parlament. Cele mai mari modificări din istoria legii RCA: Nu mai poți repara ...
După ce Senatul a aprobat o serie de modificări importante ale regulilor RCA, comisiile de specialitate din Camera Deputaților ...
Guvernul a suplimentat cu peste 97 de milioane de lei bugetul programului naţional „Masă sănătoasă”, destinat școlarilor
Guvernul a suplimentat cu peste 97 de milioane de lei bugetul programului naţional „Masă sănătoasă”, destinat ...
Guvernul a aprobat, marţi, suplimentarea cu aproximativ 97 de milioane de lei a finanţării programului naţional "Masă ...