De când e mai ușor să plătești cu cardul, 10.000 de români au plătit impozitele online

În nici o lună, 10.000 de contribuabili s-au înrolat online pentru a-și putea plăti impozitele și taxele locale cu cardul, iar pe ghișeul.ro sunt deja înregistrate 236 de primării care acoperă 70% din contribuabilii din mediul urban. Visa Europe spune că în platforma respectivă sunt înscrise deja 14 bănci din România.
Economica.net - vin, 08 apr. 2016, 11:46
De când e mai ușor să plătești cu cardul, 10.000 de români au plătit impozitele online

Începând cu 25 martie, credențialele (user name și parola) pentru plata taxelor locale pe platforma www.ghiseul.ro se elibereaza prin e-mail prin intermediul platformei, fără să mai fie nevoie să te deplasezi personal la primărie sau administrația fiscală pentru a ridica plicul cu credențialele.

Simplificarea procedurii a condus la creșterea numărului de români care și-au activat conturile pe www.ghișeul.ro la un număr de peste 10.000. Totul s-a întâmplat în prima săptămână de la introducerea acestei noi funcționalități, ceea ce arată că oamenii chiar își doreau o modalitate mai rapidă și mai convenabilă de a-și plăti taxele, fără să mai stea la cozile interminabile de la administrațiile fiscale.

Ghișeul.ro exista din 2011, însă până acum pentru a plăti online trebuia să faci un drum la primărie ca să îți iei credențialele, apoi puteai plăti în fiecare an online, din confortul casei tale. Aproape 50 de municipalități s-au înregistrat în www.ghiseul.ro în primele trei luni din 2016. În prezent sunt înregistrate pe platformă 236 de primării – numărul poate nu pare impresionant, dar acoperă aproximativ 70% din totalul contribuabililor din mediul urban, ceea ce e foarte mult. Valoarea taxelor și impozitelor locale plătite prin www.ghiseul.ro în trimestrul 1 din 2016 se ridică la 20 milioane lei.

În acest context, Visa Europe salută inițiativa Agenţiei pentru Agenda Digitală a României (AADR) şi a Asociaţiei de Plăţi Electronice din România (APERO) de a transmite prin e-mail datele de acces pentru plata online a taxelorșiimpozitelor locale prinwww.ghiseul.ro de cătrepersoanelefizice, precumși de a simplifica comunicarea între administrațiile publice și contribuabili, după cum a declarat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Slovenia și Malta, Visa Europe.

În prezent, 14 instituții financiare sunt înscrise în platformă: Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, UniCredit, BRD – Groupe Société Générale, Alpha Bank, PatriaCredit, CEC Bank, Banca Transilvania, Banca Română de Credite şi Investiţii, Idea Bank, OTP Bank, Veneto Bank, Cetelem IFN, Piraeus Bank.

Mai mult, contribuabilii care nu sunt înregistraţi pe ghiseul.ro pot solicita administrației financiare să le transfere obligaţiile de plată în sistemul ghiseul.ro, direct pe platformă, prin opţiunea „VreauCont”. Peste 2.500 de contribuabili au solicitat la 114 administrații locale să le dea posibilitatea de a-și plăti taxele și impozitele online cu cardul prin www.ghiseul.ro. Cele mai multe notificări s-au transmis către Bucureşti, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

Principalul avantaj al plăţii impozitelor şi taxelor locale online cu cardul pe ghiseul.ro este posibilitatea de a plăti oricând şi de oriunde, fără comision. Mai mult, contribuabilii înrolați pe www.ghiseul.ro au posibilitatea de a plăti taxele și impozitele locale pentru alte proprietăți deținute pe teritoriul României, cu condiția ca municipalitatea pe raza căreia se află proprietatea să fie înrolată în sistem.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 03:00 devenind ora 04:00....
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri ...