De ce a fost demisă şefa Tarom. Explicaţiile Consiliului de Administraţie

Consiliul de Administraţie al Tarom a precizat care au fost motivele pentru demiterea şefei companiei, Mădălina Mezei. Precizările au loc în contextul acuzaţiilor aduse de directoarea demisă la adresa ministrului Transporturilor Răzvan Cuc.
Economica.net - vin, 18 oct. 2019, 07:51
De ce a fost demisă şefa Tarom. Explicaţiile Consiliului de Administraţie

Având în vedere articolele apărute în mass-media cu privire la revocarea directorului general al TAROM, Consiliul de Administrație al Companiei face următoarele precizări:

„În ședința din data de 15.10.2019, Consiliul de Administrație al TAROM a analizat activitatea directorului general și a constatat nerespectarea contractului de mandat de către Mezei Mădălina.

Fostul director general al TAROM nu a reușit să ducă la îndeplinire Hotărârile Consiliului de Administrație, Adunării Generale a Acționarilor și nici anumite obligații care îi reveneau potrivit Statului Companiei și Contractului de Mandat.

Fostul director general al TAROM, totodată, a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esentiale în procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR și preluarea prin leasing operational a unor aeronave noi, tot de tip ATR.

O altă deficiență constatată de către Consiliul de Administrație a reprezentat-o lipsa oricărei informări cu privire la procesul de reducere a numărului total de posturi din companie.

Pe cale de consecință, Consiliul de Administrație al TAROM, cu unanimitate de voturi, a hotărât revocarea din funcția de director general a Mădălinei Mezei și desemnarea unui nou director general provizoriu, în persoana lui Valentin Nicolae Gvinda, care ocupă funcția de Șef Departament ATR din cadrul Companiei.”

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media. Zilele trecute, directorul Tarom a fost demis, iar după aceea, în presa din România au apărut mai mult acuzaţii atât din partea şefului demis, dar şi din partea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Consiliul de Administraţie al companiei TAROM a decis marţi seara revocarea din funcţie a directorului general interimar.

Mădălina Mezei, revocată din funcţie, a declarat pentru HotNews.ro că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să ţină avioanele companiei la sol, inventând probleme tehnice, pentru ca parlamentarii să nu ajungă la votul moţiunii de cenzură.

Cuc a afirmat, pe Facebook, că „minciunile pe care le aruncă acum pe piaţă, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziţia de director general, nu au nicio acoperire”. „Dacă cineva i-ar fi cerut aşa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, şi să spună lucrurilor pe nume”, a mai spus Răzvan Cuc.

Te-ar mai putea interesa și
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei este de o "importanţă critică", a declarat luni preşedintele......
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Compania finlandeză Korkia și dezvoltatorul român de energie regenerabilă Econous Green Energy au încheiat un parteneriat ...
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Centrală a Greciei (BoG) a înrăutăţit luni previziunile privind evoluţia economiei, pentru a doua oară din decembrie, ...