De ce a venit momentul să renunţi la WhatsApp

Economica.net
22 02. 2014
whatsapp1_79990300

O publicaţie online îţi dă câteva motive ca să renunţi la Facebook şi să îţi instalezi altă aplicaţie.

Principalul motiv este legat de confiedenţialitatea datelor şi limitarea influenţei Facebook în vieţile noastre.

Potrivit acestora deja Facebook deţine foarte multe date personale a sute de milioane de utilizatori, iar odată cu achiziţionarea Whatsapp, cea mai mare reţea de socializare va avea şi mai multe

Securitatea scăzuta a WhatsApp

Un exemplu recent este virusul Priyanka, care a afectat foarte mulţi utilizatori ai popularei aplicaţii.

Publicitatea care ar putea să invadeze aplicaţia

Facebook va incerca să monetizeze WhatsApp. Un exemplu este dat de Instagram unde publicitatea a invadat feed-urile utilizatorilor.

Existenţa alternativelor

Există alternative la aplicaţia la WhatsApp. Astfel puteţi înlocui foarte uşor aplicaţia achiziţionată de Facebook. Puteţi găsi aceleaşi funcţionalităţi în Viber, Telegram, Line, Google Hangouts şi BBM.

UPDATED 9.30 Reţaua a „căzut” pentru câteva ore în toată lumea

Serviciul de mesagerie mobilă WhatsApp funcţiona din nou normal la miezul nopţi de sâmbătă spre duminică, după un deranjament la nivel mondial de câteva ore, trei zile după preluarea sa de către Facebook cu o sumă fabuloasă, transmite AFP, preluată de Agerpres.’Serviciile WhatsApp au fost restabilite. Dezolaţi pentru întrerupere’, se putea citi sâmbătă în jurul orei 23.00 GMT pe contul de Twitter al aplicaţiei mobile, cumpărată miercuri de reţeaua de socializare pentru 19 miliarde de dolari. Anterior, un alt mesaj anunţa că serviciul de mesagerie are probleme cu serverul, fără alte explicaţii. ‘Dezolaţi, avem probleme cu serverul. Sperăm că totul va funcţiona din nou în scurt timp’, a scris compania.
Sâmbătă seară, utilizatorii WhatsApp nu au putut să se conecteze şi să deschidă pe telefoanele mobile listele de conversaţii, nu au putut trimite şi nici primi mesaje. WhatsApp nu a precizat când au început problemele, care a fost cauza şi nici numărul ţărilor afectate.