De ce a venit şeful Carrefour în România

Georges Plassat, CEO-ul celui mai mare al doilea retailer din lume, a vizitat la începutul acestei luni magazinele din România, în contextul incertitudinilor cu privire la planurile companiei franceze pe plan local.
Alina Stanciu - lun, 17 dec. 2012, 22:03
De ce a venit şeful Carrefour în România

Pentru prima dată de la investirea sa în funcţia de CEO a grupului francez Carrefour, numărul doi pe piaţa de retail la nivel mondial, Georges Plassat a făcut o vizită de lucru în România. Acesta, împreună cu directorul Executiv pentru Europa, elvetianul Thomas Hübner au sosit în capitală sâmbătă 8 decembrie şi tot în aceeaşi zi au participat la un meeting cu conducerea locală şi au vizitat magazinul din Băneasa. A doua zi, şeful Carrefour a fost la magazinele din Ploieşti şi la Orhideea.

De ce a venit Plassat în România

Oficialii Carrefour România au declarat pentru ECONOMICA.NET că vizita din ţara noastră a fost una de rutină, în condiţiile în care şeful retailerului francez obişnuieşte să treacă la anumite perioade prin toate ţările unde există magazine Carrefour. „A fost o vizită normală. El vizitează toate ţările unde operează carrefour. Ne-am petrecut majoritatea timpului în magazine, printre clienţi şi angajaţi”, ne-au spus reprezentanţii companiei. Aceştia nu au menţionat însă dacă în cadrul discuţiilor cu boardul din România, Plassat şi-a anunţat şi planurile pentru ţara noastră.  

Până acum, Plassat nu a făcut în mod public nicio referire la planurile sale pentru România, în contextul în care, odată cu prezentarea rezultatelor financiare la 6 luni ale gigantului mondial, a pus pe lista „neagră”a exiturilor mai multe state din zona.  Mai precis, pe 30 august, CEO-ul Carrefour a anunţat că în  Polonia şi-ar putea ajusta poziţia, iar în Turcia va analiza ce urmează să facă. Anul acesta, grupul francez a plecat din Grecia, Singapore, Columbia şi Malaezia şi a vândut 60% din in lanţul de magazine deţinut în Indonezia, toate cu scopul de a găsi finanţare pentru finalizarea planului de revitalizare a companiei. Per total, Carrefour are nevoie de aproximativ 3,7 miliarde de euro pentru  a-şi duce planul la bun sfârşit.

Zvpnuri potrivit cărora Carrefour ar putea ieşi din România au apărut încă din luna aprilie a acestui an când ING a făcut public un raport destinat investitorilor în care se menţiona că ţara noastră se află printre cele 9 state de unde grupul francez ar putea pleca. Celelalte state din raportul ING sunt  Argentina, Belgia, Italia, Malaesia, Grecia, Polonia, Taiwan şi Turcia.



 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...