De ce este acuzat patronul Green Hours: Nu înregistra banii de pe chirii, marfă şi bilete

Patronul clubului bucureştean Green Hours, Voicu Rădescu, nu a înregistrat în contabilitate, timp de peste un an, veniturile din chirii, vânzarea unui stoc de marfă şi vânzarea de bilete pentru spectacole, potrivit procurorilor bucureşteni.
Economica.net - joi, 06 sept. 2012, 12:57
De ce este acuzat patronul Green Hours: Nu înregistra banii de pe chirii, marfă şi bilete

Tribunalul Bucureşti a dat publicităţii motivarea deciziei prin care a dispus ca Rădescu să fie cercetat în libertate.

În documentul citat, instanţa redă parţial referatul procurorilor de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, prin care aceştia au solicitat arestarea preventivă a patronului de la Green Hours.

Astfel, procurorul a arătat că Rădescu, „în perioada martie 2011- iunie 2012, a încasat de la SC GF SRL suma de 148.500 de lei şi nu a înregistrat-o în evidenţele contabile, producând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 44.280 de lei”.

Acuzarea a mai arătat că patronul Green Hours „nu a înregistrat în evidenţele contabile veniturile obţinute din vânzarea unui stoc de marfă în valoare de 613.074,03 de lei, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu sumele de 119.726,41 de lei (TVA de plată) şi 43.515,30 de lei (impozit pe profit) şi că nu a evidenţiat în actele contabile suma de 64.425 de lei, obţinută din vânzarea de tichete pentru diverse spectacole, pentru perioada februarie-iunie 2012, prejudicind bugetul consolidat al statului cu suma de 10.308 de lei”.

Procurorul a mai arătat în instanţă, la momentul discutării propunerii de arestare, că Rădescu este cercetat pentru evaziune fiscală în modalitatea prevăzută de articolul 9 alineatul 1 litera b din Legea 241/2005, constând în aceea că, în perioada martie 2011 – iunie 2012, a realizat venituri prin firma pe care o administrează din chirii, vânzarea unui stoc de marfă si vânzarea de bilete pentru spectacole, venituri pe care nu le-a înregistrat în evidenţa contabilă, cu consecinţa unui prejudiciu la bugetul de stat rezultat din neplata TVA şi impozitului pe profit în cuantum de 217.899 lei.

Potrivit procurorilor, Rădescu a recunoscut că au existat o serie de nereguli care ar fi putut avea drept consecinţă neînregistrarea unor venituri ori neîntocmirea la timp şi în mod necorespunzător a evidenţelor contabile la societatea sa.

Referitor la pericolul concret pentru ordinea publică, procurorul a arătat instanţei „că este vorba de o faptă comisă în mod repetat – trei acte materiale – precum şi faptul că prejudiciul are un cuantum ridicat şi nu a fost acoperit”.

Voicu Rădescu, eliberat din lipsa probelor şi pentru referinţele sale

Patronul clubului bucureştean Green Hours, Voicu Rădescu, a fost eliberat de instanţă, după ce procurorii au propus arestarea preventivă, pentru că acuzarea a adus doar „date” din care rezultă o presupunere, se arată în motivarea instanţei.

În documentul citat, judecătorul Tribunalului, Mihail Udroiu, arată că „faţă de natura procedurii în care se solicită luarea măsurii arestării preventive a inculpatului, nu se poate pronunţa decât cu privire la temeinicia propunerii Parchetului, fără a putea face aplicarea sancţiunii nulităţii absolute sau relative a actelor şi măsurilor procedurale dispuse în cursul urmăririi penale ori a sancţiunii excluderii probelor nelegal sau neloial administrate”.

Magistratul mai arată că „în cauză există numai date (indici temeinici în sensul art. 681 C.proc.pen.) din care rezultă presupunerea rezonabilă că inculpatul Voicu Rădescu în calitate de … al S.C. ACS SRL, în perioada martie 2011- iunie 2012, nu a evidenţiat în contabilitate sumele de bani încasate de la SC GF SRL, nu a înregistrat în evidenţele contabile veniturile obţinute din vânzarea unor stocuri de marfă precum şi din vânzarea de tichete pentru diverse spectacole, pentru perioada februarie-iunie 2012”.

Instanţa a constatat, totodată, că „la acest moment procesual, din înscrisurile înaintate de procuror, nu se poate stabili, la nivelul unei prezumţii rezonabile, cuantumul efectiv al prejudiciului ce ar putea fi produs prin faptele de care este acuzat inculpatul”.

Judecătorul mai notează în motivare că, faţă de natura şi modalitatea concretă de săvârşire a faptelor de care este acuzat Rădescu, de imposibilitatea stabilirii în linii generale a unui prejudiciu, de lipsa antecedentelor penale ale acestuia, de atitudinea sa procesuală, în sensul că s-a prezentat în faţa organelor de urmărire penală ori de câte ori a fost chemat şi de starea de sănătate, nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de normele penale în vigoare pentru arestarea patronului Green Hours.

Voicu Rădescu, patronul clubului bucureştean Green Hours, este cercetat în libertate pentru evaziune fiscală, după ce Tribunalul Bucureşti (TB) a respins, în 30 august, propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Rădescu a fost prezentat instanţei de procurorii de pe lângă TB, însă judecătorul a respins propunerea de arestare preventivă.

Voicu Rădescu, patronul clubului bucureştean Green Hours, fusese reţinut pentru o evaziune fiscală estimată la 230.000 de lei, au declarat la acel moment, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Rădescu a fost reţinut de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 3, potrivit surselor citate.

Aceleaşi surse au precizat că Voicu Rădescu nu a înregistrat în evidenţele contabile vânzarea unor produse de bar.

Voicu Rădescu, fratele actorului Vlad Rădescu, este cunoscut pentru activitatea de manager cultural, clubul său găzduind concerte şi spectacole ale Teatrului Luni.

Te-ar mai putea interesa și
Arburg, unul dintre cei mai mari producători de maşini de turnare prin injecţie din lume, cu afaceri anuale de 780 de milioane de euro şi cu 100 de ani vechime, intră în România
Arburg, unul dintre cei mai mari producători de maşini de turnare prin injecţie din lume, cu afaceri anuale de 780 de ...
Compania germană Arburg, deţinută de familia Hehl, a deschis o subsidiară în România. ...
UE aprobă un ajutor de stat de 300 mil. euro dat de Franța pentru construcția de reactoare mici modulare (SMR)
UE aprobă un ajutor de stat de 300 mil. euro dat de Franța pentru construcția de reactoare mici modulare (SMR)
Comisia Europeană a aprobat o shemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pentru a sprijini Nuward, ...
Ursula Von der Leyen nu exclude interzicerea TikTok în UE dacă va fi realesă în fruntea Comisiei Europene la Europarlamentare
Ursula Von der Leyen nu exclude interzicerea TikTok în UE dacă va fi realesă în fruntea Comisiei Europene la Europarlamentare
Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, ...
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de ...