1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

After Business

De ce este din ce în ce mai greu să te laşi de fumat

Un studiu realizat de Departamentul pentru Sănătate Publică din Massachusetts oferă explicaţii ştiinţifice cu privire la motivul pentru care fumătorilor le este din ce în ce mai greu să renunţe la ţigări.

27 ian, 2014 | ECONOMICA.net

Cantitatea de nicotină din ţigarete a crescut cu până la 15% în perioada 1999-2011, potrivit unui studiu realizat de Departamentul pentru Sănătate Publică din Massachusetts şi publicat în Nicotine and Tobacco Research. Informaţiile pe baza cărora s-a realizat studiu au fost preluate din rapoartele oficiale a patru mari producători de ţigarete. "Tinerii devin mult mai repede dependenţi, chiar după primele ţigări pe care le fumează", a declarat Thomas Land, directorul Biroului de Politici despre Sănătate din cadrul Departamentului de Stat pentru Sănătate, citat de BusinessInsider.com

Acesta nu este primul studiu care relevă creşterea cantităţii de nicotină din ţigarete. În 2007, o cercetare realizată de cercetătorii de la Harvard a scos la iveală faptul că în perioada 1997 şi 2005 nivelul de nicotină din ţigarete a crescut cu până la 11%.  

În fiecare zi, 3.800 de adolescenţi americani fumează pentru prima dată, iar 1000 dintre aceştia devin dependenţi, potrivit unui studiu din 2012. Cei care la maturitate nu reuşesc să renunţe la tutun vor muri cu 13 ani mai devreme decât cei care nu fumează.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO