1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Companii

De ce-i convine miliardarului Niculae să fie dator la stat

Ioan Niculae, al doilea cel mai bogat român cu o avere de 1,65 de miliarde de euro, figurează cu datorii restante la Fisc de 20 de milioane de lei şi în executare silită. El spune că are chiar mai mult de primit de la stat şi că face compensare, ceea ce-l scuteşte de luni de zile de aşteptare pentru a-şi primi ce-i al lui.

13 noi, 2012 | | ECONOMICA.net

Faptul că Fiscul îl are pe lista rău-platnicilor şi că a declanşat procedura de executare silită pe două dintre firmele sale nu-l deranjează foarte mult pe omul de afaceri Ioan Niculae. Ba chiar, situaţia pare să-i convină pentru că, paradoxal, economiseşte timp si simplifică lucrurile în relaţia cu statul.

În emisiunea ECONOMICA de la România TV miliardarul cu datorii la stat de 20 de milioane de lei a explicat de ce a ajuns pe „lista  ruşinii” şi de ce nu-l afectează atât de mult că se află pe lista datornicilor cu impozite neplătite.

„Am o sumă de recuperat pe TVA,  mai mare decât restanţele cu care figurez, iar legea îmi dă voie ca în 30 de zile să reglementez aceste lucruri. Decât să stau 7-8 luni de zile ca să recuperez TVA la o firmă la care statul îl dă când vrea, dacă vrea, am posibilitatea legală să fac astfel de compensare”, a afirmat Niculae. Potrivit acestuia înscrierea celor două firme ale sale cu datorii pe lista executaţilor silit este doar o procedură implicită a Fiscului. „Ei, când figurezi cu datorii, vin imediat cu executarea. În 15 zile, venim şi noi, însă, cu compensarea şi am rezolvat”, a mai spus omul de afaceri.

Ioan Niculae este al doilea cel mai bogat român cu o avere de 1,65 de miliarde de euro. El are obligaţii restante la stat de aproape 20 de milioane de lei pe două firme InterAgro SRL şi Donau Chem, potrivit datelor de la Finanţe pe primele nouă luni 2012. Cea mai mare parte, 12 milioane de lei, aparţin InterAgro SRL. Aceasta este una din firmele de management ale lui Niculae prin care coordonează o serie de alte firme din agricultură şi industrie.

Donau Chem este unul dintre cele şase combinate chimice ale lui Niculae. Şi alte combinate figurează cu datorii la ANAF dar au cereri de compensare în soluţionare.
Ioan Niculae are afaceri în industria chimică, agricultură, turism, transport aerian, fotbal şi imobiliare. 

Citeşte despre cei mai bogaţi români aflaţi în executare silită  

Emisiunea ECONOMICA se difuzează în fiecare sâmbătă, la ora 12,30, la România TV.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO