De ce nu a venit rivalul H&M în România, deși a fost curtat de dezvoltatorii mallului ParkLake

Unul dintre cei mai râvniţi retaileri la nivel european a spus "pas" la extinderea pe piaţa din România. Deocamdată.
Andrada Ghira - mie, 31 aug. 2016, 21:00
De ce nu a venit rivalul H&M în România, deși a fost curtat de dezvoltatorii mallului ParkLake

Primark este cel mai cunoscut brand de îmbrăcăminte din Irlanda şi Marea Britanie și s-a extins şi pe alte pieţe europene, unde concurează giganţii mondiali, precum H&M, cu preţuri extrem de mici. Cu cei de la Primark s-au purtat discuţii pentru deschiderea unui magazin în mallul ParkLake din București, care se va deschide astăzi, 1 septembrie.

„Am avut câteva discuţii cu mai mulţi retaileri, cum este Primark (nr. – cunoscut în Irlanda sub numele Penney’s). Ei sunt mari în Irlanda, Marea Britanie, Germania şi încet încet vin spre est. Dar, anul trecut au pătruns pe piaţa din Statele Unite, spre care îşi concentrează acum atenţia. Ar putea reveni, dar nu acum”, a declarat pentru ECONOMICA.NET TJ Kearns de la Caelum Development, care s-a ocupat de procesul de închiriere a centrului comercial ParkLake din Bucureşti.

Primark a deschis anul trecut primul magazin din SUA, la Boston, cu o suprafaţă de 6.500 de mp, iar preţurile sunt cu 40% mai mici decât la H&M. Politica de preţuri a Primark este agresivă: vinde tricouri mai ieftine decât un Big Mac.

Totuşi, un alt retailer important la nivel mondial, și care concurează H&M, va deschide primul magazin din România în ParkLake, iar al doilea în Sun Plaza. Cei de la Caelum Development au reuşit să-i convingă pe cei de la Forever 21 că România este o piaţă pe care trebuie să fie prezenţi.

„Câţiva retaileri nu au planuri de extindere. Am discutat cu cei de la Primark, dar nu au planuri de expansiune acum. Cei pe care am reuşit să-i convingem, precum Forever 21 sau Play Park, au văzut că această piaţă se îmbunătăţeşte, iar creşterile sunt în linie cu cele din Europa. În plus, măsura guvernului de a reduce TVA a fost de ajutor”, mai spune TJ Kearns.

Întrebat dacă suprafața comercială a mallului ParkLake poate fi extinsă, așa cum în prezent fac alte centre comerciale, precum AFI Palace Cotroceni sau Sun Plaza, Ingo Nissen, directorul executiv al Sonae Sierra, unul dintre dezvoltatorii ParkLake, spune că au această opțiune în vizor, dacă va fi cazul.

Forever 21 este unul dintre cei mai mari retaileri de modă din lume, cu sediul în Los Angeles. Compania operează peste 700 de magazine la nivel mondial şi are peste 30.000 e angajaţi. În 2015, Forever 21 a avut o cifră de afaceri de 4,4 miliarde de dolari.

Primark a fost fondat în 1969 la Dublin, Irlanda şi are peste 320 de magazine în Europa și SUA. În 2015, retailerul a înregistrat vânzări de 5,34miliarde de lire sterline.

Centrul comercial ParkLake, o investiție de 180 de milioane de euro din partea Sonae Sierra și Caelum Development, se deschide pe 1 septebrie. Deși mallul va avea 220 de magazine, doar 160-165 dintre acestea vor fi deschise. Oficialii companiei speră ca vânzările retailerilor să depășească 200 de milioane de euro în primul an de la deschidere.

Te-ar mai putea interesa și
Anchetă RomâniaTV! Clotilde Armand a dat contracte de aproape 7 milioane de euro într-un an şi jumătate firmei Maxi Design Construct, anchetată în „Afacerea Panseluţa” încheiată pe vremea lui Chiliman
Anchetă RomâniaTV! Clotilde Armand a dat contracte de aproape 7 milioane de euro într-un an şi jumătate firmei Maxi ...
În ultimul an şi jumătate de când a devenit primar la Sectorul 1, Clotilde Armand şi-a făcut un obicei din a se "război" cu firmele private care prestau servicii pentru Primăria Sectorului 1.......
Telemunca a devenit un drept protejat de lege în Țările de Jos
Telemunca a devenit un drept protejat de lege în Țările de Jos
Parlamentul din Ţările de Jos a aprobat un act legislativ conform căruia munca de acasă a devenit un drept legal, astfel ...
Klaus Iohannis: Nu accept un experiment de austeritate pentru România
Klaus Iohannis: Nu accept un experiment de austeritate pentru România
Președintele României Klaus Iohannis a susținut astăzi, începând de la ora 18.00, o conferință de presă la Palatul ...
Cum se va organiza noul punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova la Bumbăta-Leova, destinat mărfurilor și cerealelor
Cum se va organiza noul punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova la Bumbăta-Leova, destinat mărfurilor și cerealelor
Guvernul a aprobat săptămâna trecută un memorandum privind încheierea unui acord cu Republica Moldova pentru deschiderea ...