De ce s-a inundat Centura Capitalei miercuri. Explicaţiile CNAIR

Circulaţia pe sensul Chitila - Chiajna al şoselei de centură a Capitalei a fost întreruptă temporar miercuri dimineaţa la km 58+100, din cauza inundării carosabilului, traficul fiind deviat pe celălalt sens de deplasare. Reprezentanţii Companiei de Drumuri au explicat pentru Economica.net că fenomenul a fost cauzat de un flux invers de apă, din câmp către şosea, şi nu a fost vina constructorului sectorului proaspăt extins la patru benzi.
Economica.net - mie, 28 mart. 2018, 21:03
De ce s-a inundat Centura Capitalei miercuri. Explicaţiile CNAIR

Centura București în zona Rudeni (sursa foto: Okesz, membru al forumului PeUndeMerg.ro)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat miercuri, după ora prânzului, că circulaţia rutieră pe şoseaua de centură a Capitalei a revenit la normal. „Traficul fusese îngreunat pe tronsonul Chitila – Chiajna, la km 58+100 de metri, ca urmare a acumulării de apă pe carosabil, rezultată din topirea zăpezii”, au spus reprezentanţii Infotrafic.

La rândul lor, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au explicat inundaţia de pe Centura Capitalei prin faptul că apele rezultate din topirea bruscă a zăpezii nu au fost absorbite de câmpul din zonă, astfel că acestea au ajuns în bazinele de retenţie de la marginea Centurii iar mai apoi au refulat pe drum.

„Ne-am dus la faţa locului. Inundaţia a fost provocată de un flux invers de apă, din câmp către şosea. Proiectul de preluare a apelor de pe carosabil este bine dimensionat. Bazinele sunt calibrate pentru preluarea apei de pe şosea, nu de pe câmp”, a spus pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Deşi specialiştii consultaţi de către CNAIR susţin că este puţin probabil ca un astfel de eveniment să se mai producă, Şerbănescu spune că trebuie eliminată orice posibilitate de inundare a Centurii pe viitor.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR spune că o soluţie ar fi un canal descoperit, de asanare a apelor de pe câmpul alăturat, unde sunt terenuri deţinute de particulari. Această activitate nu intră însă în aria de competenţe a CNAIR şi ar trebui efectuată de către o altă entitate a statului. 

Şerbănescu spune că CNAIR a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) cu privire la această situaţie.

Zona inundată face parte din secțiunea A1 – DN7 a Centurii Bucureşti, inaugurată anul trecut de către fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc.

Cu toate că secţiunea dintre Chiajna şi Chitila a fost deschisă traficului la patru benzi, recepţia nu a fost încă efectuată. Conform datelor de pe site-ul CNAIR, gradul de execuţie a lucrărilor pe acest contract este de 85%, iar data estimativă de recepţie la terminarea lucrarilor este iulie 2018.

Contractul pentru lărgirea la patru benzi a acestei secţiuni în lungime de 8,7 kilometri a fost atribuit în 2014 asocierii Delta A.C.M. 93 SRL & AZVIRT LLC & S.C. MAXIDESIGN S.R.L. pentru suma de 106 de milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...