De ce să foloseşti o priză inteligentă

Pe măsură ce timpul trece, suntem înconjurați tot mai mult de device-uri inteligente. Începând de la telefoane inteligente, până la prize inteligente. Fiecare cu scopul de a ne face viața mai ușoară.
Ion Dobreanu - lun, 27 iun. 2022, 12:14
De ce să foloseşti o priză inteligentă

Poate că până acum nu ai auzit de o priză inteligentă. Mai mult, poate nu știi la ce se folosește și de ce este bine să o folosești.

Prizele inteligente sunt menite să te ajute în economisirea energiei, iar prin intermediul unei aplicații poți deține controlul asupra electrocasnicelor din casa ta.

Prizele inteligente facilitează avansul proceselor, ca de exemplu: căldura poate fi pornită înainte să ajungeți acasă. Pe lângă aceasta, costurile unor prize inteligente nu sut foarte ridicate.

Care sunt câteva beneficii ale folosirii prizelor inteligente

  • Se pot folosi pentru instalarea camerelor de supraveghere ( Dacă nu se dorește înregistrarea video 24/24, acesta poate fi pornită sau oprită oricând cu ajutorul unei prize inteligente.)
  • Protectia este un alt aspect al folosirii priezei inteligente. Prin conectarea întregului sistem de iluminat la aceste prize, se poate alege ca luminile să se aprindă la un anumit interval de timp, mai ales pe timpul nopții.
  • O priză inteligentă, poate fi folosită pentru a încărca anumite dispozitive doar atat timp cât este necesar.

Pentru ca prizele inteligente să funcioneze, acestea au nevoie de câteva caracteristici, după cum urmează.

  • Compatibilitate cu versiunea sistemului de operare Android sau iOS
  • Împământarea, acesta fiind o măsură de securitate a instalației electrice.
  • Amperajul – aceste prize, pot funcționa în general cu 10 până la 16 amperi, așa că înainte ca aceste prize să fie instalate, trebuie să că asigurați că aparatele și dispozitivele electrice sunt compatibile cu această intensitate.

Un alt aspect, de care mai trebui ținut cont atunci când doriți să instalați aceste prize inteligente este faptul că unele prize pot fi destul de voluminoase, blocând accesul la alte articole din jur, așa că este important să vă asigurați că acestea se potrivesc în spațiul dorit.

În final, prizele inteligente, fac parte din conceptul tot mai des întâlnit, numit Smart Home, și constituie un avans tehnologic al zilelor noastre.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...