De ce să foloseşti o priză inteligentă

Pe măsură ce timpul trece, suntem înconjurați tot mai mult de device-uri inteligente. Începând de la telefoane inteligente, până la prize inteligente. Fiecare cu scopul de a ne face viața mai ușoară.
Ion Dobreanu - lun, 27 iun. 2022, 12:14
De ce să foloseşti o priză inteligentă

Poate că până acum nu ai auzit de o priză inteligentă. Mai mult, poate nu știi la ce se folosește și de ce este bine să o folosești.

Prizele inteligente sunt menite să te ajute în economisirea energiei, iar prin intermediul unei aplicații poți deține controlul asupra electrocasnicelor din casa ta.

Prizele inteligente facilitează avansul proceselor, ca de exemplu: căldura poate fi pornită înainte să ajungeți acasă. Pe lângă aceasta, costurile unor prize inteligente nu sut foarte ridicate.

Care sunt câteva beneficii ale folosirii prizelor inteligente

  • Se pot folosi pentru instalarea camerelor de supraveghere ( Dacă nu se dorește înregistrarea video 24/24, acesta poate fi pornită sau oprită oricând cu ajutorul unei prize inteligente.)
  • Protectia este un alt aspect al folosirii priezei inteligente. Prin conectarea întregului sistem de iluminat la aceste prize, se poate alege ca luminile să se aprindă la un anumit interval de timp, mai ales pe timpul nopții.
  • O priză inteligentă, poate fi folosită pentru a încărca anumite dispozitive doar atat timp cât este necesar.

Pentru ca prizele inteligente să funcioneze, acestea au nevoie de câteva caracteristici, după cum urmează.

  • Compatibilitate cu versiunea sistemului de operare Android sau iOS
  • Împământarea, acesta fiind o măsură de securitate a instalației electrice.
  • Amperajul – aceste prize, pot funcționa în general cu 10 până la 16 amperi, așa că înainte ca aceste prize să fie instalate, trebuie să că asigurați că aparatele și dispozitivele electrice sunt compatibile cu această intensitate.

Un alt aspect, de care mai trebui ținut cont atunci când doriți să instalați aceste prize inteligente este faptul că unele prize pot fi destul de voluminoase, blocând accesul la alte articole din jur, așa că este important să vă asigurați că acestea se potrivesc în spațiul dorit.

În final, prizele inteligente, fac parte din conceptul tot mai des întâlnit, numit Smart Home, și constituie un avans tehnologic al zilelor noastre.

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș – Biharia
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat astăzi că a transmis spre publicare, în SICAP, Anunțul de participare pentru proiectarea și execuția Autostrăzii......
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ARCUB care nu-i aparținea
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ...
Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce își exercită dreptul de preempţiune ...
Producția de electricitate din Bulgaria a crescut cu 16% de la începutul anului
Producția de electricitate din Bulgaria a crescut cu 16% de la începutul anului
De la începutul anului până în 14 august, producţia de electricitate s-a situat la 32.632.605 megawaţi-oră, în timp ...
Kaufland acceptă plata cu tichetele sociale „Sprijin pentru România” de la toți emitenții
Kaufland acceptă plata cu tichetele sociale „Sprijin pentru România” de la toți emitenții
Kaufland România acceptă de acum plata cu tichetele sociale emise de Edenred. Astfel, toți beneficiarii programului „Sprijin ...