De ce vrea Electrica să schimbe politica de remunerare a directorilor şi administratorilor

Electrica SA transmite că modificările politicii, despre care ati putut citi AICI , sunt necesare şi benefice pentru companie, în condiţiile în care grupul îşi va extinde activitatea, inclusiv prin achiziţii, ceea ce va creşte complexitatea activităţii, dar şi riscurile la care este supusă.
Economica.net - joi, 26 sept. 2019, 14:25
De ce vrea Electrica să schimbe politica de remunerare a directorilor şi administratorilor

Iată, integral, comunicatul companiei:

Referitor la apariția în mass media a unor informații cu privire la propunerea de modificare a unor articole din Politica de Remunerare pentru Administratori și Directori Executivi, înaintată spre aprobare Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 14 noiembrie 2019, Electrica SA face următoarele precizări:

Noua strategie de afaceri la nivelul Grupului Electrica (6 companii operaționale – 3 de distribuție, una de furnizare și două de servicii energetice, plus compania mama) prevede linii de dezvoltare a activităților, inclusiv prin creștere anorganică, ceea ce va conduce la o sporire a nivelului de complexitate a activității și volumului de operațiuni aflate sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Administrație al companiei.

Măsurile propuse, în concordanță cu piața relevantă din România, sunt în beneficiul societății atât prin adaptarea modului de funcționare a Consiliului de Administrație la dinamica și complexitatea din etapa următoare de dezvoltare a Grupului, cât și prin reducerea riscului la care societatea poate fi expusă. Acestea vizează trei direcții:

1.Flexibilitatea operațională în acord cu bunele practici din industrie la nivelul Consiliilor de Administrație, ceea ce presupune eliminarea plafonării numărului de ședințe astfel încât Board-ul să poată scurta ciclul decizional în contextul dinamicii pieței locale și regionale.

2. Reducerea riscului potențial la care poate fi expus Grupul: este o practică obișnuită la nivelul companiilor listate cu o structură și complexitate similare și reprezintă o măsură care contribuie la consolidarea valorii publice a societății. Polița de asigurare de tip D&O (Directors and Officers Liability) a fost aprobată deja de acționarii societății, în AGA din data 09.02.2018, iar această obligație este cuprinsă în contractele de mandat ale administratorilor. Extinderea valabilității poliței de asigurare până la 3 ani după încetarea contractului de mandat, perioada obișnuită de prescripție civilă, este o practică uzuală și reduce riscul la care societatea ar putea fi expusă în viitor.

3.Protejarea pe termen lung a proiectelor de dezvoltare aflate în analiză: Electrica are în derulare sau analiză mai multe proiecte majore, inclusiv de creștere anorganică, unde elementele de evaluare și strategie sunt aprobate la nivelul Consiliului de Administrație, ceea ce implică necesitatea de a încheia o clauză de neconcurență. Conform practicilor uzuale din industrie, perioada de neconcurență, denumită și cooling off period, este de 12 luni de la încetarea contractului de mandat.

Toate celelalte prevederi ale Politicii de Remunerare a membrilor Consiliului de Administrație al SE Electrica SA, aprobată prin Hotararea AGOA nr.1/09.02.2018, rămân nemodificate.

Ca o dovadă de transparență, ca și până acum, Electrica a pus la dispoziția părților interesate toate informațiile necesare referitoare la activitatea companiei. Detalii suplimentare cu privire la propunerea de modificare a unor articole din Politică de Remunerare pot fi consultate aici:

https://www.electrica.ro/wp-content/uploads/2019/09/ELSA_RO_EN_AGOA_OGMS_5_6_7_8_Note_Remuneration_policy_26Sept2019.pdf

Vă reamintim că Electrica este o societate comercială cu capital majoritar privat, listată la bursă, iar informațiile eronate si lipsite de fundament făcute public în mass-media pot influenţa negativ preţul acţiunilor şi posibilităţile viitoare de finanţare ale societăţii.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de......
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...