1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

News

De la 1 ianuarie se scumpesc carburanţii. Cât economisiţi dacă faceţi plinul acum

Şoferii care vor să facă o mică economie trebuie să ştie că mai au doar cîteva zile pentru a-şi umple rezervoarele cu carburanţi mai ieftini. De la 1 ianuarie se vor scumpi şi benzina şi motorina.

29 dec, 2012 | ECONOMICA.net

Preţurile carburanţilor vânduţi în benzinăriile din România vor creşte semnificativ de la 1 ianuarie, ca urmare a creşterii taxelor.

Astfel, potrivit calculelor ECONOMICA.NET, ce au fost confirmate de companiile petroliere, preţul motorinei va creşte cu circa 17 bani pe litru, ca urmare a creşterii accizei şi a aplicării unui nou curs de schimb leu-euro în calculul accizei plătite în anul 2013. Benzina se va scumpi cu doar 10 bani pe litru, pentru că în acest caz acciza nu creşte, iar influenţa este detereminată doar de deprecierea leului.

Aşadar, cine face un plin de 50 de litri de motorină până la sfârşitul anului, economiseşte 8,5 lei, iar pentru o cantitate identică de benzină se va plăti cu 5 lei mai puţin. Mai mult, dacă alimentaţi în week-end, puteţi face o economie suplimentară, dat fiind că unele companii au reduceri de preţ la pompă în week-end. La Lukoil, de exemplu, reducerea este de 5 bani pe litru şi este afişată pe panourile din staţii. Şi Petrom are reduceri, dar nu sunt marcate şi se aplică doar la unele benzinării.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO