De la 1 octombrie 2020 grupul american Ford va avea un nou director general

Jim Farley, directorul general responsabil cu operaţiunile auto de la Ford, va conduce producătorul auto american de la 1 octombrie, când se va pensiona actualul director general, Jim Hackett, transmit AP şi Bloomberg, citate de Agerpres.
Economica.net - mar, 04 aug. 2020, 14:11
De la 1 octombrie 2020 grupul american Ford va avea un nou director general

Compania s-a confruntat cu dificultăţi în ultimii ani şi este în mijlocul unui plan de restructurare de 11 miliarde de dolari, care implică şi lansarea a 12 modele de automobile electrice şi hibride, până în 2022.

În funcţia de director general responsabil cu operaţiunile auto, Jim Farley, în vârstă de 58 de ani, a condus operaţiunile companiei pe pieţele globale şi dezvoltarea produselor. El a fost responsabil cu revizuirea camionetei F-150, cu noul SUV Broncosi cu SUV-ul electric Mustang Mach-E.

Farley a fost angajat de la Toyota în 2007 de directorul Ford din acea perioadă, Alan Mulally, pentru a conduce operaţiunile de marketing ale producătorului auto american.

Hackett, în vârstă de 65 de ani, care a condus transformarea companiei din 2017, va rămâne consilier al lui Farley până în martie 2021.

Preşedintele producătorului auto american, Bill Ford, strănepotul celui care a înfiinţat compania, Henry Ford, l-a lăudat pe Hackett pentru eforturile de modernizare şi reducere a birocraţiei.

După anunţarea schimbării conducerii, acţiunile Ford au urcat cu 2%, la 6,84 dolari, în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York.

Săptămâna trecută, Ford a anunţat că se aşteaptă să raporteze pierderi anuale în 2020, dar dispune de ample lichidităţi pentru a se descurca în acest an, chiar dacă cererea pe plan global va scădea şi mai mult sau dacă pandemia de coronavirus (COVID-19) va duce la mai multe închideri ale fabricilor.

Anunţul Ford vine după ce compania a raportat profit trimestrial, datorită investiţiei Volkswagen AG, care a compensat pierderile cauzate de efectele pandemiei.

Luna trecută, Volkswagen a finalizat investiţia de 2,6 miliarde de dolari la Argo, divizia Ford pentru servicii de mobilitate şi conducere autonomă, care este acum controlată în comun de alianţa celor doi producători auto. Argo este evaluat acum la 7,5 miliarde de dolari.

Ford se aşteaptă acum la un profit înainte de taxe între 500 de milioane şi 1,5 miliarde de dolari în trimestrul trei şi la pierderi în trimestrul patru.

Costurile operaţionale pentru restructurarea pe plan global vor totaliza anul acesta între 700 de milioane şi 1,2 miliarde de dolari, în scădere faţă de 3,2 miliarde de dolari în 2019, a informat grupul american.

De asemenea, Ford a anunţat că are peste 150.000 de rezervări pentru noul Bronco, ce va fi lansat în trimestrul patru.

În trimestrul doi din 2020, Ford a înregistrat un profit net 1,1 miliarde de dolari, sau 0,28 dolari pe acţiune, faţă de un profit de 100 milioane de dolari, sau 0,04 dolari pe acţiune, în urmă cu un an.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii resping propunerea Guvernului. Greva continuă
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii ...
Update: Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri seară, la Palatul Victoria, o nouă rundă de consultări cu liderii sindicatelor din Educaţie, întâlnire în cadrul căreia au fost prezentate......
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul a aprobat miercuri un proiect ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma ...
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea potrivit căreia consilierii juridici vor putea preda şi în învăţământul ...
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că îşi menţine părerea că în privinţa pensiilor speciale trebuie ...