1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

De la haine de ocazie pentru copii la combinezoane de protecție. Cum își susține o antreprenoare planul de creștere cu 30% într-un an de criză

Proprietara unui atelier de design vestimentar pentru copii a refuzat să renunțe la business și angajați după ce noul coronavirus a lăsat-o cu 10% din vânzări. A luat de la bancă mare parte din cei 82.000 de euro necesari investiției în producția de combinezoane și halate de protecție și mizează pe un plus de 30% la cifra de afaceri.

13 mai, 2020 | | ECONOMICA.net

Alexandra Cojocaru (42 de ani), o antreprenoare din industria modei pentru copii, a lăsat momentan ținutele de botez pentru cobinezoane și halate de protecție necesare domeniului sanitar. Din cauza pandemiei cu noul coronavirus, vânzările i-au scăzut cu 90%, iar cei șase croitori cu care lucrează s-au trezit că nu mai au ce hăinuțe să personalizeze. Așa s-a decis să obțină autorizațiile necesare pentru a produce și comercializa combinezoane și halite de protecție.

 “Sunt mamă ca și mulți dintre angajații mei. Nu puteam trage pur și simplu obloanele și să îmi trimit echipa acasă. În primele săptămâni ale crizei, am produs măști pee care le-am donat spitalelor, secțiilor de poliție. Ulterior am obținut autorizațiile de la Ministerul Apărării Naționale pentru producția și distribuția de combinezzoane și halate de protecție”, povestestește managerul Shiny Baby care a atras alături de ea alte trei mici ateliere de crotorie.

Investiție de 82.000 de euro, parțial de la bănci

Pentru a reporni afacerea în noile condiții, Cojocaru a investit 82.000 de euro, mare parte de la bănci și mizează că 2020, chiar și în aceste ccondiții, îi va aduce o creștere de aproximativ 18.000 de euro a cifrei de afaceri. “Avem încredere că oamenii vor continua să comande ţinute de ocazie pentru copii. Ceremoniile de botez vor continua. De la începutul crizei comenzile au scazut cu 90% faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă, dar mă aştept la o revenire după 15 mai. Avem un stoc de materiale pe care le pregătisem pentru colecţia 2020. Estimam sa creştem cifra de afaceri la 80.000 euro anul acesta.Ţinând cont că producem doar la comandă, avem doar resurse financiare blocate în materialele investite. Mă bucur însă că am reuşit să ne reorientăm pentru a continua să oferim loc de muncă angajaţilor noştri precum şi altor ateliere”, a povestit pentru ECONOMICA.NET antreprenoarea care va donat 5% din producție Fondului de Urgență pentru Spitale.

Firma a produs deja primele 5.000 combinezoane reutilizabile si 3.500 halate reutilizabile, care sunt gata de a fi comercializate. Produsele sunt utile pentru protectia personalului medical care lucreaza in zonele cu risc ridicat, ATI, ambulante etc, dar si medicilor stomatologi, muncitorilor din industria auto, angajaților din saloanele de infrumusetare, etc.

Combinezoanele şi halatele sunt realizate din material neţesut, polipropilenă 100%, sunt antistatice, hidrofile, hidrofobe, antimicrobiene, antipiretice/ignifugat, conforme tuturor normelor verificate, testate, şi aprobate de Ministerul Apărării Naţionale prin Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru apărare CBRN şi Ecologie.

"Echipele de croitori au experienţă de aproximativ 28 ani şi pentru că lucrează cu haine de copii care presupun foarte multă migală, nu a fost dificil pentru ei să se adapteze. A presupus însă multă atenţie, testare şi alinierea la normele Ministerul Apărării Naţionale", explică Cojocaru.

Shiny Baby a fost lansat în  2016, iar de atunci a produs peste 15.850 hăinuţe unicate. Atelierul lucrează doar la comandă, iar produsele lor sunt personalizate. De asemenea, Shiny Baby produce uniforme şcolare. Cifra de afaceri din 2019 a companiei fost de aproximativ 62.000 euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO