1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Companii

De la pupitrul de știri în grădină: Un jurnalist ieșean vrea să transforme cultura cartofului dulce într-o afacere cu profit

În timp ce marii producători se plâng că se caută cartofii cei mai mari, deși aceștia sunt aproape lipsiți de gust, o mână de mici fermieri încearcă să educe consumatorii români să încerce soiuri deosebite. Este și cazul lui Leo Minescu, un jurnalist din Iași care, de doi ani, a început să cultive cartofi dulci. Pornită ca un hobby, din dorința de a oferi familiei sale hrană sănătoasă, plantația sa de cartofi dulci a ajuns anul acesta la 5.000 de metri pătrați, iar clienții se înmulțesc de la o săptămână la alta, scrie Agrointeligenţa.

09 dec, 2014 | Agrointeligenţa

Pentru cei care îl cunosc pe Leo la pupitrul de știri sau cu microfonul în mână, le vine greu să își imagineze că jurnalistul este un grădinar pasionat de culturi noi, așa cum este și cartoful dulce. Această cultură i-a adus însă mari satisfacții ieșeanului, mai ales că prima recoltă a fost una foarte bună, care l-a impulsionat să extindă suprafața însămânțată cu exoticii tuberculi.

În prezent, deși nu poate să aproximeze exact ce producție a obținut, jurnalistul spune că are suficienți cartofi pentru a și comercializa din ei, așa că a creat chiar și o pagină de Facebook dedicată micului său business.

Atuul pe care îl au cartofii lui Leo față de cei cumpărați din magazin este că sunt crescuți în regim bio.Citiţi materialul pe larg, pe Agrointeligenţa.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO