De unde descarci declarația pe care trebuie să o completezi în aeroport

Tot mai mulți români se întorc acasă, iar alții profită de condițiile de relaxare pentru a-și petrece vacanța în destinațiile dorite. Cei care se întorc din țări care se află pe lista galbenă sau roșie și nu sunt vaccinați sau nu au un test PCR negativ, trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere.
Ion Dobreanu - Dum, 18 iul. 2021, 10:08
De unde descarci declarația pe care trebuie să o completezi în aeroport

Declarația pe proprie răspundere la intrarea în țară din zone cu risc epidemiologic ridicat poate fi completată de acasă, pentru a evita cozile care se formează în aeroport.

Pentru că situația epidemiei se schimbă de la o zi la alta, iar țări care sunt pe lista verde sau galbenă pot ajunge repede pe cea galbenă sau roșie, este indicat să fiti pregătiți și să evitați astfel aglomerația ce se formează în aeroport.

De pe ACEST site puteți descărca declarația pe propria răspundere necesară la intrarea în țară și o puteți completa de acasă.

Această declarație poate fi completată și în aeroport, însă la orele de vârf, fluxul de pasageri ridicat poate duce la apariția cozilor.

Coadă pe aeroport

În urmă cu câteva zile s-a format coadă pe Aeroportul Henri Coandă, iar cei care aveau de completat declarație pentru DSP au avut de așteptat zeci de minute.

„Atâta timp cât lista este actualizată zilnic, de exemplu Spania și Portugalia au intrat de la o zi la alta în zona galbenă, pentru noi e foarte greu să deschidem fluxuri noi, pentru că nu există medici DSP care să vină în momentele de vârf. E o situație punctuală, în anumite intervale, când sunt programate mai multe curse. Am început în martie cu trei medici. Am avut perioade și cu 9-10. Azi am avut șase (nr. pe 12 iulie 2021)”, a precizat Cosmin Peșteșan, directorul general al CNAB, citat de Digi24.

Din 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare.

Pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID. Precizăm că certificatele digitale emise de Marea Britanie sau alte țări din afara Uniunii Euroene nu sunt valabile.

Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii trebuie să prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde. Rugăm pasagerii să își actualizeze permanent informațiile privind intrarea în țară, acestea suferind modificări frecvente.

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...