În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în general în scădere, exceptând primele două zile ale intervalului de prognoză, când vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia – Olteniţa şi în creştere pe sectorul Călăraşi – Tulcea.
În ultimele 24 de ore, debitul Dunării la intrarea în ţară a fost staţionar, având valoarea de 5.100 mc/s, iar în aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectoarele Gruia – Corabia şi Giurgiu – Tulcea, staţionare la Tr. Măgurele şi în scădere la Corabia.
Hidrologii estimează pentru luna mai un debit al maxim al Dunării de 7.000 mc/s şi unul minim de 4.200 mc/s.
În ceea ce priveşte râurile interioare, în prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare. În partea doua a intervalului, debitele vor fi în creştere, datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării, iniţial în jumătatea de nord a ţării şi la munte, apoi în toată ţara, arată INHGA în prognoza emisă pentru perioada 4 – 10 mai 2025.
În luna mai 2025, regimul hidrologic se va situa la valori cuprinse între 30-50% din mediile multianuale lunare, mai mari (50-80%) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş (exceptând Someşul Mic), Suceava, Moldova, bazinul superior şi mijlociu al Bistriţei, bazinul superior al Jiului şi pe cursul acestuia şi pe Prutul superior şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinul Bârlad şi pe afluenţii Prutului.