1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Debranşările continuă. Câte apartamente au renunţat la sistemul centralizat

În doar un an, numărul de apartamente branşate la sistemele centralizate de distribuţie a energiei termice a scăzut cu 4%.

12 dec, 2014 | ECONOMICA.net

La finalul lunii octombrie, mai erau branşate la sistemele centralizate de distribuţie a energiei termice 1.332.920 de apartamente, la nivel naţional, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

La aceeaşi dată a anului trecut, erau branşate 1.388.745 de apartamente. Aşadar, în ultimul an, proprietarii a 55.800 de apartamente au decis să renunţe la sistemul centralizat în favoarea unei alte surse de agent termic.
Cele mai multe apartamente racordate la sistemul centralizat sunt în Bucureşti, 564.000, adică mai mult de o treime din numărul total la nivel naţional. Numărul de debranşări este relativ mic în Bucureşti, fiind debranşate mai puţin de 1.500 de apartamente în ultimul an. Este adevărat că preţul la gigacaloriei a fost menţinut, în ultimul an, la circa 170 de lei. Costul de producţie al unei gigacalorii este, în Bucureşti, de 341 de lei, iar diferenţa este acoperită de primărie prin subvenţii.

Majoritatea proprietarilor care au ales să se debranşeze de la sistemele centralizate au ales varianta încălzirii cu centrale de apartament pe gaze, chiar dacă preţul la gaze a crescut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO