1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Decathlon: vânzări de 500 milioane lei, în 2015

Retailerul de articole sportive Decathlon a înregistrat în 2015 în România o cifră de afaceri de aproape 500 milioane lei, a declarat directorul general Decathlon România, Eric Mazillier, cu prilejul inaugurării, joi seara, a magazinului Decathlon din Băneasa (nordul Capitalei).

08 ian, 2016 | Agerpres

Magazinul din Băneasa este al 17-lea magazin din reţeaua Decathlon din România, iar ca suprafaţă este al treilea, a precizat directorul magazinului Decathlon Băneasa, Claudiu Fiţoiu.

Noul magazin are o suprafaţă de 3.900 mp, 70 de angajaţi şi oferă peste 5.000 de articole sportive, reprezentând peste 60 de sporturi. Anul trecut, Decathlon a deschis patru magazine în România - Oradea, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Bucureşti, cel din Băneasa fiind funcţional de la finalul lunii decembrie 2015.

Potrivit lui Eric Mazillier, Decathlon analiezează fiecare oraş din România în vederea extinderii, dar deschiderea de magazine nu este o ţintă în sine, retailerul căutând locaţii adecvate unde să îşi exprime conceptul său de vânzare. Mazillier a explicat că că, pentru deschiderea unui magazin, Decathlon are nevoie de un spaţiu suficient de mare pentru produse, o anumită dimensiune a pieţei şi o locaţie care să permită menţinerea preţurilor mici, pentru ca produsele specializate să fie accesibile tuturor celor pasionaţi de sport.

Conform directorului Decathlon România, în ultimii trei ani preţurile produselor au scăzut cu până la 20%.

Pentru a oferi echipamente sportive, bazate pe tehnologii de vârf, dar la preţuri accesibile, Decathlon îşi creează, din 1996, propriile mărci, în număr de 16 în prezent, în centrele sale de cercetare activând 600 de ingineri. La nivel mondial, Decathlon are peste 50.000 de colaboratori şi comercializează peste 35.000 de produse. În România, furnizorii Deacthlon produc biciclete şi accesorii, încălţăminte şi haine.

Pe lângă mărcile proprii, magazinele Decathlon comerciualizează şi produse ale mărcilor interbaţionale de prestigiu - Salomon, Wilson, Adidas, Puma, Head, Nike, Columbia, Shimano, Babolat, Polar.

Principalii competitori pe piaţa românească sunt Hervis şi Intersport.

La începutul lunii decembrie, Decathlon a inaugurat un magazin la Târgu Jiu, cu un format nou, care va fi dezvoltat şi în alte ţări, acesta fiind primul magazin Decathlon din lume care are sub 1.000 de metri pătraţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO