1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Decizie CNSC: compania familiei Topolinski râmâne câştigătoarea licitaţiei pentru 115 de milioane de măşti, organizată de Ministerul Sănătăţii

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestațiile formulate de Best Achiziții și Unifarm împotriva licitației organizate de Ministerul Sănătății pentru 115 milioane de măști, câştigată de Naguma Medical Supply, potrivit unui comunicat al companiei, trimis redacţiei Economica.net.

Față de această soluție, CNSC a considerat legală declararea ofertei Naguma Medical Supply drept câștigătoare de către Ministerul Sănătății.

La data de 25 iunie, Naguma Medical Supply SRL a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măști medicale care vor fi distribuite gratuit unui număr de 2,3 milioane de români din categorii sociale defavorizate. Decizia a avut la bază prețul cel mai mic oferit de compania câștigătoare, respectiv 0,64 lei plus TVA, pentru măști medicale cu certificat de garanție și calitate.
Pentru această achiziție, Ministerul Sănătății a alocat inițial un buget de 193,2 milioane lei, respectiv 1,68 lei per mască. La licitație au participat peste 30 de companii, iar oferta Naguma Medical Supply SRL a primit cel mai mare punctaj.


Naguma este o companie nou-înființată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii - Tyler, Michael și Ashton), prezentă în România de peste 13 ani. Pe termen lung, familia canadiană își propune ca Naguma să devină un furnizor de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP) în Uniunea Europeană.


Având în vedere inițierea demersurilor juridice, familia Topolinski va înceta orice declarație publică pe acest subiect, până la obținerea deciziilor definitive în instanță, spun oficialii companiei Naguma Medical Supply. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO