1EUR = 4.8731 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Decizie radicală. Toţi directorii RATB au fost daţi afară

Consiliul de Adminitraţie de la RATB a hotârât vineri să-i demită pe toţi directorii, după ce Corpul de Control de la Guvern a constatat o serie de nereguli, conform unor surse.

30 aug, 2013 | Obiectiv.info

Consiliului de Administrație, întrunit vineri, a luat decizia ca toți șefii executivi și toți șefii direcțiilor din RATB să fie demişi. Măsura vine după ce zilele trecute, primarul Sorin Oprescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de situația de la RATB și anume că sunt încasări foarte mici, iar foarte mulți bani merg pe salarii și pe alte cheltuieli. Tot atunci, primarul a declarat că regia ar trebui privatizată.

Tot în cursul ședinței de astăzi s-a decis ca inclusiv o parte dintre șefii mai vechi din direcțiile RATB să fie înlocuiți, iar aceștia se pare că ar fi știut de ce urmează să se întâmple și se află în concediu, pentru a încerca să scape de această demitere.

În luna aprilie, Guvernul a sesizat  DNA după ce în urma unui control la RATB a constatat că peste 12,1 milioane de lei, adică aproape 3 milioane de euro, destinaţi efectuării în bune condiţii a transportului public subvenţionat, au fost folosiţi pentru a acoperi pierderi din activităţi secundare, cum ar fi cele ale cantinelor, bufetelor, asociaţiei sportive, casei de sănătate şi casei de odihnă de la Predeal.

De asemenea, RATB nu a virat către Primărie 30,7 milioane de lei, aproape 7 milioane de euro, constituind provizioane pentru deprecierea unor creanţe care nu se regăsesc în evidenţele contabile ale Municipiului Bucureşti.

Citește mai mult

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO