Dedeman bate palma cu McDonald’s pentru construcția unui drive thru în zona Pallady din București

Dedeman va încheia cu Premier Restaurants un contract de superficie prin care aceasta din urma va construi un restaurant McDonald’s de tip drive thru și amenajările specifice, precum alei pietonale și locuri de parcare pe un terenul din zona Pallady, unde retailerul are un magazin, potrivit datelor consultate de Economica.net.
Andrada Ghira - joi, 01 apr. 2021, 22:06
Dedeman bate palma cu McDonald’s pentru construcția unui drive thru în zona Pallady din București

Valoarea investiției este de 1,5 milioane de euro,  și ar urma să fie realizată în perioada martie – iulie 2021. Restaurantul va avea și locuri la mese, dar și serviciu de servire prin ghișeu, direct la portiera mașinii.

În zona Pallady, Dedeman deține acum un teren cu o suprafață de 57.000 de mp, din care 44.500 a fost cumpărată în 2014 pentru construcția magazinului. În 2019, retailerul a alipit mai multe terenuri în suprafață totală de 12.600 de mp pentru construcția restaurantului McDonald’s.

Din tot terenul, o suprafață de 4.700 de mp este rezervată pentru expropriere în vederea realizării unor drumuri publice. Iar din această suprafață, aproape 4.000 de mp sunt parte din terenurile alipite, se mai arată în documentele consultate.

Primul restaurant deschis în 2021

Deschiderea primului restaurant McDonald’s din acest an și al 88-lea al rețelei a avut loc pe 31 martie, la Brașov. Investiția a fost de 1,7 milioane euro.

Daniel Boaje, cel care a condus operațiunile Premier Capital în România, a plecat anul trecut din companie. Locul lui a fost luat de Paul Drăgan, directorul din Malta. Tot anul trecut, compania a investit 1,8 milioane de euro în digitalizarea a 60% din restaurantele sale.

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. McDonald’s are 88 de restaurante deschise în 27 de orașe, dintre care 43 restaurante cu McDrive și 44 de cafenele McCafé. Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.000 de angajați. Premier Restaurants România face parte din Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 162 de restaurante în 6 țări și are peste 8.800 de angajați.

Zona comercială Pallady se extinde

Un nou pol de concentrare imobiliară s-a conturat în estul Bucureștiului, în zona Pallady, acolo unde terenuri ale fostelor fabrici au devenit astăzi magazine. IKEA, Decathlon METRO, Auchan, Jumbo, Xxxlutz, Dedeman, Leroy Merlin, Kaufland și Lidl sunt retailerii care au deschis zona Pallady. Odată cu această conturare comercială, și pe terenurile adiacente s-au dezvoltat proiecte imobiliare, în special pe segmentul rezidențial.

CITEȘTE ȘI Cum a influenţat deschiderea magazinului Ikea Pallady dezvoltarea de proiecte rezidenţiale în zonă

Te-ar mai putea interesa și
Htss lansează platformă de e-learning mindclass, care generează conținut video cu ajutorul inteligenței artificiale
Htss lansează platformă de e-learning mindclass, care generează conținut video cu ajutorul inteligenței artificiale
Htss, companie specializată în furnizarea de soluții software de business, cu peste 1000 de clienți în 11 țări, anunță că lansează, în urma unei investiții de 200.000 de euro, platforma......
Vânzările diviziei grupului Bosch din România s-au majorat cu 10%, până la 494 mil. euro
Vânzările diviziei grupului Bosch din România s-au majorat cu 10%, până la 494 mil. euro
Divizia din România a grupului Bosch a anunțat o majorare a vânzărilor consolidate cu 10% față de anul anterior, până ...
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 de milioane de lei către o firmă privată
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 ...
Gheorghe Dulcea şi Gheorghe-Silviu Constantin, foşti directori în cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare ...
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Liderul global în industria ospitalității Accor anunță că va deschide încă un hotel în România, noul Mercure Alba ...