Dedeman instalează panouri fotovoltaice pe acoperișurile magazinelor

Dedeman, lider naţional în retailul materialelor de construcţii şi al amenajărilor interioare, cu capital 100% românesc, instalează centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile a 28 de magazine din rețea, arată compania într-un comunicat.
Economica.net - mie, 22 apr. 2020, 05:46
Dedeman instalează panouri fotovoltaice pe acoperișurile magazinelor

Curentul electric produs prin intermediul acestora va fi destinat exclusiv autoconsumului, iar perioada de utilizare va fi de minimum 25 de ani.

Pentru început, centralele fotovoltaice vor fi instalate în 28 de magazine Dedeman, urmând ca proiectul să fie implementat treptat în toată rețeaua.

Cele 28 de centrale vor fi instalate în magazinele București Băneasa, București Pantelimon, București Theodor Pallady, București Colentina, Bacău Abatorului, Comănești, Constanța Agigea, Deva, Focșani, Galați, Hunedoara, Iași Primăverii, Miercurea Ciuc, Onești, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara Calea Șagului, Turda, Vaslui, Zalău și în centrul logistic din Techirghiol.

Puterea totală instalată în cele 28 de locații va fi de peste 7 MWp și va asigura aproximativ 30% din consumul anual de energie electrică necesar desfășurării activității magazinelor.

 “Am făcut această investiție cu gândul la viitor. Pe lângă aspectele de ordin financiar, am luat în calcul și efectele benefice pe care generarea de energie verde le are asupra mediului înconjurător. Energia solară este o sursă de energie curată și inepuizabilă și trebuie să învățăm s-o exploatăm cât mai corect și cât mai mult posibil. Natura ne-a oferit dintotdeauna mijloacele și condițiile necesare unui trai bun. Acum mai mult ca oricând, trebuie s-o răsplătim la rândul nostru prin grijă și eforturi permanente orientate către o dezvoltare sustenabilă”, a declarant Dragoș Pavăl, Președintele companiei Dedeman.

“Fiind un proiect destinat exclusiv autoconsumului, puterea instalată și implicit numărul de panouri montate depind de consumul de energie electrică al fiecărui magazin în parte. Dacă ar fi să facem o medie, fiecărei locații îi revin aproximativ 900 de panouri solare, ceea ce înseamnă o putere instalată de circa 260 kWp/magazin.” – spuen și Marian Adam, Manager energetic Dedeman.

Pentru realizarea acestui proiect au fost semnate contracte cu 2 companii, E.ON Energie România SA și Simtel TEAM SRL, iar durata de implementare pentru prima etapă a investiției este de 12 luni din momentul semnării contractelor.

Investiția totală depășește suma de 4 milioane de euro.

Centralele electrice fotovoltaice funcționează pe baza panourilor solare, ce transformă direct energia luminoasă din razele solare în energie electrică, fără emisii de substanțe nocive în atmosferă.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri la Beijing pe premierul olandez Mark Rutte pentru convorbiri privind în......
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct ...
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...