Deficitul comercial a crescut cu 28%, în primele nouă luni, până la aproape 9 miliarde de euro

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a crescut cu aproape 1,96 miliarde de euro, la 8,89 miliarde de euro, în primele nouă luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării importurilor cu 11,8% şi a exporturilor cu 9,2%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - joi, 09 nov. 2017, 07:35
Deficitul comercial a crescut cu 28%, în primele nouă luni, până la aproape 9 miliarde de euro

În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2017, exporturile FOB au însumat 46,597 miliarde de euro, iar importurile CIF 55,485 miliarde de euro.

În luna septembrie 2017, exporturile FOB au fost de 5,558 miliarde de euro, iar importurile CIF au fost de 6,576 miliarde de euro, rezultând un deficit de 1,018 miliarde de euro. Faţă de luna septembrie 2016, exporturile din luna septembrie 2017 au crescut cu 6%, iar importurile s-au majorat cu 9,2%.

Valoarea schimburilor intra-UE28 de bunuri în primele nouă luni din acest an a fost de 35,365 miliarde de euro la expedieri şi de 42,108 miliarde de euro la introduceri, reprezentând 75,9% atât din total exporturi cât şi din total importuri.

Valoarea schimburilor extra-UE28 de bunuri s-a cifrat la 11,232 miliarde de euro la exporturi şi de 13,376 miliarde de euro la importuri, reprezentând 24,1% atât din total exporturi cât şi din total importuri.

În perioada ianuarie – septembrie, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (46,6% la export şi 37,1% la import) şi alte produse manufacturate (33,6% la export şi respectiv 30,9% la import).

Soldul balanţei comerciale FOB/CIF se calculează pe baza valorii exportului FOB şi a importului CIF, ca diferenţă între acestea.

Preţul FOB (Free on Board/Liber la bord) reprezintă preţul la frontiera ţării exportatoare, care include valoarea bunului, toate cheltuielile de transport până la punctul de îmbarcare, precum şi toate taxele pe care bunul trebuie să le suporte pentru a fi încărcat la bord.

Preţul CIF (Cost, Insurance, Freight/Cost, Asigurare, Navlu) reprezintă preţul la frontiera ţării importatoare, care cuprinde atât elementele componente ale preţului FOB, cât şi costul asigurării şi transportului internaţional.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...