Deficitul contului curent al balanţei de plăţi a scăzut în primele opt luni cu 23%

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat în primele opt luni un deficit de 3,12 miliarde euro, în scădere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după creşteri în zona serviciilor şi transferurilor curente şi scăderi la venituri, a anunţat, luni, Banca Naţională a României (BNR).
Economica.net - lun, 15 oct. 2012, 09:22
Deficitul contului curent al balanţei de plăţi a scăzut în primele opt luni cu 23%

Balanţa transferurilor curente a înregistrat o creştere cu 462 milioane de euro, cea a serviciilor cu 418 milioane de euro, iar balanţa veniturilor a consemnat o diminuare cu 274 milioane euro.

„Deficitul contului curent în perioada ianuarie – august 2012 a fost finanţat în proporţie de 30,1%prin investiţii directe ale nerezidenţilor în România, care au totalizat 941 milioane euro (faţă de 607 milioane euro în perioada ianuarie – august 2011), din care participaţiile la capital consolidate cu pierderea netă estimată au însumat 140 milioane euro, iar creditele intra-grup 801 milioane euro”, se arată într-un comunicat al BNR.

Datoria externă pe termen mediu şi lung a însumat 77,22 miliarde euro la 31 august (78,8% din total datorie externă), în creştere cu 1,7% faţă de 31 decembrie 2011.

Datoria externă pe termen scurt a ajuns la 20,77 miliarde euro (21,2% din total datorie externă), în scădere cu 8,9% comparativ cu finele anului trecut.

Contul curent al balanţei de plăţi a închis anul trecut cu un deficit de 5,68 miliarde euro, în creştere cu 3% comparativ cu 2010.

Te-ar mai putea interesa și
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că 'ar putea să moară', se află 'în situaţie de încercuire' şi riscă să......
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat ...
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...