DEKRA România a deschis la Braşov primul său centru de evaluare pentru autoturisme rulate

DEKRA, cea mai mare organizație nelistată la bursă din lume din domeniul Testărilor, Inspecțiilor, Certificării și Trainingului, a anunțat miercuri că a deschis la Brașov începând cu data data de 7 septembrie primul său centru de evaluare dedicat autoturismelor rulate din România. Firma vizează să atragă în primul an de funcționare a centrului peste 10.000 de clienți.
Ion Dobreanu - mie, 08 sept. 2021, 18:07
DEKRA România a deschis la Braşov primul său centru de evaluare pentru autoturisme rulate

Compania se așteaptă să genereze din noua linie de business venituri de peste un milion de euro în primul an, obiectivul de dezvoltare fiind de a deschide 25 de centre de testare la nivel național, până la sfârșitul anului 2022.

Conform datelor deţinute de ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România), înmatriculările de autoturisme rulate în România au ajuns în august 2021 la cifra de 34.828 de unităţi, o creştere de +17.03 % faţă de august 2020. Pe primele opt luni din 2021, nivelul înmatriculărilor de autoturisme rulate în România a atins nivelul de 270.016 unităţi, o creştere de 11.82% faţă de perioada similară din 2020, respectiv 241.565 de unităţi.

„Piaţa de autoturisme rulate din România este una importantă, în creştere, motiv pentru care ne dorim să contribuim cu know-how-ul şi expertiza DEKRA la această dezvoltare accentuată. Evaluarea şi verificarea autoturismelor rulate se bazează pe o reputaţie internaţională, DEKRA fiind cel mai mare furnizor de servicii de evaluări și inspecții auto la nivel mondial, clienții noștri din România putând să beneficieze de o imagine completă, imparțială și credibilă privind starea autoturismului rulat pe care doresc să îl cumpere sau vândă”, a declarat Ionuţ Muntean, director executiv, DEKRA România.

„Ne propunem ca prin lansarea noului serviciu de evaluare să aducem o îmbunătăţire în piaţă prin simplificarea şi transparentizarea procesului de vânzare-cumpărare a autoturismelor rulate. Pachetul de inspecții DEKRA eVAL aduce servicii integrate de verificări profesioniste auto iar prin pachetele puse la dispoziţie, atât cumpărătorii cât şi vânzătorii pot alege din aceste soluţii în funcţie de nevoi şi de buget. Totul într-o manieră facilă şi rapidă, putând afla informaţii despre starea generală a autoturismului rulat, elementele de caroserie, funcţionarea motorului, istoricul de daune din România şi din Europa dar şi corectitudinea kilometrajului”, a spus Cristian Flămînzeanu, responsabil de această linie de business, în cadrul DEKRA România.

Serviciul DEKRA eVAL cuprinde 3 tipuri de inspecţii: DEKRA Essentials (durează 30 de minute şi costă 300 de lei), DEKRA Complete (durează 60 de minute şi costă 400 de lei) şi DEKRA Safety (durează 90 de minute şi costă 500 de lei) şi se adresează conducătorilor auto care doresc să securizeze tranzacțiile aflându-se fie în postura de cumpărător, fie în cea de vânzător a unui autoturism rulat.

Despre DEKRA

DEKRA a fost înființată în 1925 în Germania şi este cea mai mare organizație nelistată la bursă din lume din domeniul Testărilor, Inspecțiilor, Certificării și Trainingului, cu peste 45.000 de angajaţi în aproximativ 60 de țări. În anul 2020, grupul DEKRA a generat venituri în valoare totală de peste trei miliarde de euro, efectuând peste 27 milioane de inspecții și evaluări auto și fiind acreditată în peste 20 de țări ca și Autoritate de Certificare.

DEKRA România a fost înființată în anul 2005, are un portofoliu diversificat de clienți, de la cei mai mari jucători din industria auto, la companii din domeniul producției industriale, servicii financiare, logistică, Retail și HoReCa, pentru care oferă servicii de evaluări și inspecții auto, servicii de training tehnic și soft-skills, servicii în domeniul optimizării proceselor și al digitalizării, certificări ale sistemelor de management, audituri și evaluări pe baza cerințelor clienților.

Te-ar mai putea interesa și
Banca Naţională a Elveţiei a menținut rata dobânzii de referință la minus 0,75%
Banca Naţională a Elveţiei a menținut rata dobânzii de referință la minus 0,75%
Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a menţinut politica sa monetară ultra-expansionistă, în linie cu estimările analiştilor, dar în pofida semnalelor de la Rezerva Federală a SUA (Fed) şi......
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de riscul epidemiologic. Croația și Austria au intrat în zona roșie, iar România în zona galbenă
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de riscul epidemiologic. Croația și Austria au intrat în zona roșie, iar ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, joi, lista ţărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ...
Bogdan Chirițoiu: Prețurile la energie electrică vor rămâne mari în următorii 4-5 ani, cât timp se va mai folosi cărbunele
Bogdan Chirițoiu: Prețurile la energie electrică vor rămâne mari în următorii 4-5 ani, cât timp se va mai folosi ...
Preţurile la energie electrică vor rămâne mari în România cel puţin în următorii 4-5 ani, cât timp vom utiliza ...
BCE se pregătește să renunțe la măsurile de stimulare economică, din cauza creșterii inflației – surse Reuters
BCE se pregătește să renunțe la măsurile de stimulare economică, din cauza creșterii inflației – surse Reuters
Banca Centrală Europeană se pregăteşte să facă faţă perspectivei ca inflaţia să depăşească ţinta deja majorată ...