1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Delhaize se retrage de pe piaţa din Bosnia

Grupul belgian Delhaize a anunţat, marţi, vânzarea reţelei sale de 39 de magazine din Bosnia şi Herţegovina companiei Tropic Group B.V., conform strategiei de renunţare la activele care nu sunt de bază (non-core) din sud-estul Europei, transmite Reuters.

01 apr, 2014 | Agerpres

Tranzacţia, a cărei valoare nu a fost dată publicităţii, se va finaliza în trimestrul trei din 2014.

Directorul general al Delhaize, Frans Muller, a declarat în repetate rânduri că afacerile de bază ale grupului sunt în SUA (magazinele Food Lion şi Hannaford), Belgia, Grecia şi Serbia. Investiţiile se vor concentra în aceste state, dar asta nu înseamnă că este necesar ca Delhaize să vândă alte operaţiuni, cum ar fi magazinele din România şi Indonezia.

În februarie, Delhaize a anunţat vânzarea a 54 de magazine din Bulgaria unei companii locale, după ce anterior renunţase la reţelele din Albania şi Muntenegru.

În România, Delhaize Group este prezent prin lanţul de supermarketuri Mega Image. Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea ce cuprinde 271 de magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image (160), Shop&Go (110) şi AB Cool Food (1).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO