Dell se va delista de la bursă într-o tranzacţie de 24 miliarde de dolari

Producătorul de PC-uri Dell se va delista de la bursă într-o tranzacţie de 24 miliarde de dolari prin care fondatorul companiei, Michael Dell, va păstra controlul, iar Microsoft va deveni unul dintre cei mai importanţi acţionari, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.
Economica.net - mar, 05 feb. 2013, 08:18
Dell se va delista de la bursă într-o tranzacţie de 24 miliarde de dolari

Consiliul de Administraţie al Dell se pregătea luni seară să intre în şedinţă pentru a vota oferta, iar acordul ar putea fi anunţat încă de marţi dimineaţă, potrivit surselor citate.

Tranzacţia evaluează Dell la 13,5 – 13,75 dolari pe acţiune. Titlurile Dell au închis luni la New York la 13,27 dolari, cu o capitalizare de piaţă de 23 miliarde de dolari.

Microsoft va investi două miliarde de dolari la Dell prin această operaţiune, iar fondul Silver Lake Management va aduce peste un miliard de dolari.

Directorul general Michael Dell va contribui cu participaţia pe care o deţine, de 15,7%, evaluată la 3,6 miliarde de dolari, şi va investi alte 700 milioane de dolari cash din averea personală pentru a deţine pachetul majoritar, au afirmat sursele citate.

Valoarea tranzacţiei include şi datorii de 15 miliarde de dolari. Diferenţa până la 24 de miliarde de dolari va fi acoperită astfel de Microsoft, Silver Lake, Michael Dell şi din rezervele companiei, care va răscumpăra acţiuni de câteva miliarde de dolari pentru a se delista.

Producătorul de PC-uri este listat la bursă de 25 de ani, dar a avut probleme în ultima perioadă, nereuşind să ţină pasul cu ascensiunea smartphone-urilor şi tabletelor şi cu tranziţia către cloud computing.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Dell, Microsoft şi Silver Lake au refuzat să comenteze informaţiile.

Dell a fost fondată cu aproape 30 de ani în urmă în campusul Universităţii din Texas cu un capital de 1.000 de dolari. La un moment dat, valoarea de piaţă a companiei depăşea 100 miliarde de dolari.

Dell a fost cel mai mare producător de PC-uri până în 2007, când a fost depăşit de Hewlett-Packard, răsturnare care l-a determinat pe Michael Dell să revină în funcţia de CEO după o pauză de trei ani.

Te-ar mai putea interesa și
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită pentru 60 de zile
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită pentru 60 de zile
Parlamentul a adoptat joi hotărârea privind prelungirea stării de urgenţă în Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu 6 decembrie. Documentul a fost aprobat la propunerea Guvernului......
Un binecunoscut politician pro-rus a ajuns șeful Serviciului de Informații din Serbia
Un binecunoscut politician pro-rus a ajuns șeful Serviciului de Informații din Serbia
Guvernul sârb l-a numit joi pe Aleksandar Vulin, un apropiat pro-rus al preşedintelui Aleksandar Vucic, în funcţia de ...
12 persoane rănite de poliție în timpul protestelor declașate după moartea lui George Floyd vor primi despăgubiri de 50.000 de dolari fiecare
12 persoane rănite de poliție în timpul protestelor declașate după moartea lui George Floyd vor primi despăgubiri de ...
Oraşul Minneapolis va plăti câte 50.000 de dolari pentru fiecare dintre cele 12 persoane rănite de poliţie în timpul ...
Lavrov: Rusia e pregătită să reia dialogul cu Occidentul, dar nu se va reveni la „business as usual”
Lavrov: Rusia e pregătită să reia dialogul cu Occidentul, dar nu se va reveni la „business as usual”
Rusia ar fi pregătită să reia dialogul cu Statele Unite şi NATO pe tema garanţiilor de securitate, dar până acum Moscova ...