1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

Companii

Delphi amână mutarea producției din Slovacia în România

Producătorul american de cabluri Delphi a decis să oprească planurile vizând concedierea angajaților de la uzina sa de la Senica (Slovacia) și mutarea producției în România din cauza calității slabe a produselor românești, potrivit unui articol publicat joi în cotidianul slovac Hospodarske Noviny, preluat de agenția slovacă TASR.

24 oct, 2013 | Agerpres

În urmă cu un an, Delphi a informat că a decis să-și mute producția din Slovacia în România pentru a putea profita de costurile mai mici cu mâna de lucru. Cu toate acestea, Hospodarske Noviny susține că din cauza calității scăzute a produselor realizate în România, Delphi trebuie să verifice din nou în Slovacia cablurile care vin din România înainte de a le livra uzinei Volkswagen din Bratislava.

Inițial, compania americană vroia să transfere producția în România la finele lui 2012 și în acest sens aproximativ 80 de angajați de la Senica urmau să fie concediați până la finele lunii decembrie 2013 și alte 460 de persoane până la finele lui 2014.

'45 de angajați ai Delphi Slovakia urmau să fie concediați în a treia etapă a procesului de restructurare însă deocamdată măsura a fost suspendată', a declarat directorul oficiului forțelor de muncă de la Senica, Jan Kovar.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al companiei Delphi Slovakia, Agnieszka Przymusinska, a declarat că firma își adaptează afacerile la condițiile de pe piață.

În plus, Hospodarske Noviny susține că obiectivul inițial, potrivit căruia toate concedierile trebuiau finalizate până în luna iulie 2014, va trebui să fie amânat. 'Având în vedere situația actuală, procesul ar putea să se întindă pe mai multe luni.

Grupul american Delphi Automotive are trei fabrici pentru producția de cabluri electrice în România la Moldova Nouă (Caraș-Severin), Ineu (Arad) și Sânnicolau Mare (Timiș).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO