Demeter Andras, fostul şef al Radioului Public, este consilier al lui Claudiu Săftoiu la TVR

Demeter Andras, fostul preşedinte-director general al Radioului Public şi membru în actualul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, se numără printre consilierii lui Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române.
Economica.net - joi, 02 aug. 2012, 20:47
Demeter Andras, fostul şef al Radioului Public, este consilier al lui Claudiu Săftoiu la TVR

Reprezentanţii TVR au declarat, joi, pentru MEDIAFAX că Demeter Andras Istvan, Liviu Nicolescu, Cristian Zgabercea şi Ioan Todan sunt consilierii lui Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române.

„Consilierii PDG (Demeter Andras Istvan, Liviu Nicolescu, Cristian Zgabercea şi Ioan Todan) sunt implicaţi momentan în elaborarea programului de redresare economică a Televiziunii Române”, au mai spus reprezentanţii TVR.

Demeter Andras Istvan a fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) din iunie 2010 până în iunie 2012. În 29 iunie 2012, Demeter András a anunţat, într-un comunicat de presă, că renunţă la funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, solicitând celor două Camere ale Parlamentului României dispunerea măsurilor necesare în vederea absolvirii sale de responsabilităţile conferite prin hotărârea de numire a sa. El şi-a motivat renunţarea la mandatul de preşedinte-director general al SRR prin insuficienţa fondurilor asigurate de la bugetul de stat pentru buna funcţionare a serviciului public de radiodifuziune.

Înainte de a conduce Radioul Public, Demeter Andras a fost, printre altele, reprezentant al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional în cadrul Centrului Naţional al Cinematografiei – membru în Consiliul de Administraţie (2010), consilier al ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional (2009-2010), reprezentant al Ministerului Culturii şi Cultelor în cadrul RADEF „Româniafilm” – membru în Consiliul de Administraţie (2008). Între 2007 şi 2009, el a ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii şi Cultelor, iar între 1993 şi 2005 a fost directorul Teatrului Maghiar din Timişoara.

Liviu Nicolescu a fost, printre altele, consilier al preşedintelui Societăţii Române de Radiodifuziune, Managing Partner la Expert IT Business Services (2008-2010), consilier al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – ANAF (martie – decembrie 2008). Între 2007 şi 2008 a fost consilier personal al secretarului de stat pentru Tehnologia Informaţiei, la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor. De asemenea, Liviu Nicolescu a fost director general la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (2002 – 2007).

Cristian Zgabercea a fost, printre altele, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (2004 – 2012), fiind delegat să conducă Direcţia pentru Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate, Organizare Evenimente şi Protocol din cadrul CJ Constanţa. Cristian Zgabergea este fondatorul Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, preşedinte al Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, preşedinte al Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc, preşedinte al Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independent. Între 2005 şi 2009 a fost manager general al televiziunii Neptun din Constanţa, iar între 1997 şi 2000, membru al Consiliului de Administraţie al Oficiului Naţional al Cinematografiei. Între 1981 şi 1996 a fost operator imagine la TVR.

Ioan Todan a venit în Televiziunea Română în 1967, la Direcţia Economică. Ulterior, a trecut la programe, unde a fost secretar general de redacţie şi a lucrat alături de Tudor Vornicu. Pentru o perioadă, el a revenit la Direcţia Economică, în calitate de şef Serviciu Comercial. În 1990, alături de Cristian Ţopescu şi Emanuel Valeriu, a înfiinţat Redacţia Sport din TVR, unde a ocupat diferite funcţii: secretar general de redacţie, realizator, comentator, director. Din 2006, el este vicepreşedinte al Comitetului Sport din cadrul European Broadcasting Union (EBU). Din 2010, este consilier al PDG al TVR.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...