Denis Le Vot, șeful Dacia, cel mai bun CEO din industria auto în viziunea AutomotiveNews Europe

Clasamentul Eurostars, întocmit anual de AutomotiveNews Europe și Capgemini, îl are în vârful ierarhiei la categoria directori executivi (CEO) pe șeful mărcii Dacia, Denis Le Vot.
Robert Stan - lun, 03 oct. 2022, 10:44
Denis Le Vot, șeful Dacia, cel mai bun CEO din industria auto în viziunea AutomotiveNews Europe

Publicația specializată AutomotiveNews Europe a anunțat astăzi că Denis Le Vot, directorul executiv al mărcii Dacia din grupul Renault, este câștigătorul categoriei CEO din cadrul clasamentului Eurostars.

Conform jurnaliștilor AutomotiveNews Europe, „directorii executivi aleși în Top în acest an s-au remarcat prin depășirea așteptărilor într-o perioadă marcată de conflicte, probleme de aprovizionare și costuri în creștere”.

Motivarea alegerii lui Le Vot are la bază faptul că marca „Dacia a fost o poveste clară de succes pentru grupul Renault, care a achiziționat compania românească în 1999 și a lansat proiectul low-cost Logan câțiva ani mai târziu. Filosofia «design to cost» a Dacia a cucerit milioane de cumpărători din Europa cu modele precum micul SUV Duster și hatchback-ul Sandero. Acum, CEO-ul grupului Renault, Luca de Meo, încearcă să deblocheze și mai mult potențialul Dacia prin trecerea la vehicule compacte, menținând în același timp prețurile scăzute și valoarea ridicată”.

În acest context, Denis Le Vot, de ani buni manager în cadrul Alianței Renault-Nissan, cu o vastă experiență în străinătate, „conduce Dacia, începând din 2021, într-o nouă eră, cu noile Sandero și Sandero Stepway bazate pe o platformă modernă și continuând în acest an cu o nouă identitate vizuală și prima mașină compactă a mărcii, polivalentul vehicul de familie Jogger, care oferă spațiu pentru șapte pasageri și un aspect versatil la un preț sub 20.000 de euro. Urmează un SUV compact (n.n. – Bigster), cu care Le Vot și de Meo se așteaptă să cucerească și mai mulți clienți pentru Dacia”.

În primele opt luni din 2022, marca Dacia a comercializat în Europa 284.021 mașini, în creștere cu 14,6% față de perioada similară din anul anterior. Creșterea Dacia este cea mai mare dintre cele ale mărcilor de volum din Europa.

Denis Le Vot deține o diplomă de inginer obținută la Ecole des Mines din Paris. S-a alăturat Renault în 1990 în vânzări și marketing, apoi a deținut funcții de conducere în operațiuni internaționale – inclusiv în Rusia, Belgia și Turcia – înainte de a deveni vicepreședinte pentru marketing și vânzări având în subordine regiunea Eurasia.

În 2013, Le Vot a fost numit vicepreședinte pentru vânzări și marketing având în subordine regiunea Europa și a devenit președinte al regiunii Eurasia în 2016. S-a mutat la partenerul de alianță Nissan în 2018 ca președinte al regiunii America de Nord, iar în 2019 a devenit șef al unității de afaceri pentru vehicule utilitare ușoare. El a fost numit vicepreședinte executiv al grupului și CEO al mărcii românești Dacia pe 1 ianuarie 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Spectaculos penthouse cu grădină, aproape de centrul Bucureștiului, scos la vânzare
Spectaculos penthouse cu grădină, aproape de centrul Bucureștiului, scos la vânzare
Un spectaculos penthouse cu grădină în mijlocul Bucureștiului este scos la vânzare de către Sotheby's International România. Locuința a fost amenajată în stitlul industrial, cu o grădină......
Peste 1,14 milioane de pensionari au primit indemnizaţie socială în noiembrie 2022
Peste 1,14 milioane de pensionari au primit indemnizaţie socială în noiembrie 2022
Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost de 1.145.123 în noiembrie 2022, cu 754 ...
Marea Britanie ar putea apela la armată să ajute la funcţionarea serviciilor publice
Marea Britanie ar putea apela la armată să ajute la funcţionarea serviciilor publice
Guvernul britanic analizează posibilitatea ca armata să ajute la funcţionarea serviciilor publice în cazul în care lucrătorii ...
Ucraina: Exporturile de cereale au scăzut anul acesta cu aproape 30%
Ucraina: Exporturile de cereale au scăzut anul acesta cu aproape 30%
Ucraina a exportat aproape 18,1 milioane de tone de cereale până acum în sezonul iulie 2022/iunie 2023, în scădere cu ...