Depanero: electrocasnicele mici au avut cele mai multe intrări în service în 2020. Bicicletele fixe pentru exerciții, cea mai mare creştere

Electrocasnicele mici au înregistrat cea mai mare creștere a intrărilor în service în 2020, față de 2019, un avans de 64%, ca urmare a impactului pe care pandemia l-a avut atât la nivelul comportamentului de cumpărare și consum, cât și al utilizării produselor, potrivit Depanero, cea mai mare firmă de service electro-IT din România.
Lidia Neagu - vin, 26 feb. 2021, 11:11
Depanero: electrocasnicele mici au avut cele mai multe intrări în service în 2020. Bicicletele fixe pentru exerciții, cea mai mare creştere

Pe parcursul anului trecut, românii și-au petrecut mai mult timp în casă decât de obicei, ceea ce a determinat o creștere a incidenței defecțiunilor din cauza utilizării mult mai intense a aparatelor de uz casnic.

Pe fondul creșterii explozive a vânzărilor din categoria electrocasnicelor mici pentru casă, produsul vedetă de anul trecut, mașina de făcut pâine, a cunoscut și o creștere a intrărilor în service, de 50%, față de 2019, iar categoria Home Care (aspiratoare și alte aparate pentru îngrijirea locuinței) a înregistrat o creștere de 56% a intrărilor în service anul trecut, față de 2019.

Cea mai spectaculoasă creștere a fost, însă, a bicicletelor fixe pentru exerciții, de 192%, pe următorul loc situându-se umidificatoarele/dezumidificatoarele, cu o creștere de 140%.

„Anul trecut a fost un an altfel, în care am gătit mai mult, am făcut curățenie mai des, am petrecut mai mult timp pe internet, laptop și telefon, am început proiecte DIY sau am urmărit programe și filme la televizor, timp de mai multe ore decât de obicei. Nu a fost o surpriză, așadar, că și produsele asociate acestor activități, precum televizoarele și categoriile laptop/desktop și DIY (aparate electrice de bricolaj) au înregistrat creșteri importante ale intrărilor în service, de peste 30% pentru fiecare dintre categoriile menționate. La polul opus, cele mai mari scăderi ale intrărilor în service au fost înregistrare la telefoane (-15%) și produsele electrice de îngrijire a părului (-27%). Una dintre cele mai spectaculoase căderi, dar previzibilă în același timp, a fost pe categoria produselor de navigație auto GPS, de -40%. Toate aceste creșteri și scăderi au reflectat de altfel și tendințele din vânzări de pe piața locală”, a declarat Irina Mincinopschi, director general Depanero.

Cele mai frecvente defecțiuni ale produselor din categoria SDA (Small Domestic Appliances) care au ajuns anul trecut în service-ul Depanero au fost cauzate de suprasolicitarea aparatelor, care a dus la cedarea angrenajelor interne și a motoarelor, fiind astfel necesară intervenția specialiștilor.

Categoriile SDA+Home Care au reprezentat anul trecut 20% din totalul intrărilor în service-ul Depanero, față de aproximativ 15% în 2019.

Recomandări pentru menținerea electrocasnicelor și echipamentelor electronice într-o bună stare de funcționare:

Pentru mașina de pâine

  • Respectați întocmai rețeta din manualul de utilizare și mai ales aveți grijă să respectați gramajul.
  • Curățați accesoriile și produsul după fiecare utilizare.
  • Nu curățați accesoriile la mașina de spălat vase!

Pentru aspiratoare

  • Curățați filtrele după fiecare utilizare.
  • Înlocuiți periodic filtrele.
  • A se evita contactul cu lichide (excepție fac modelele în ale căror specificații se precizează că pot aspira lichide)

Recomandări generale

  • Evitați suprasolicitarea aparatelor. Acestea nu au fost proiectate pentru o utilizare profesională și/sau industrială, cum este cazul, de exemplu al aparatelor destinate utilizării în restaurante, hoteluri etc.). Astfel, este indicat să utilizăm aparatul doar pentru o sesiune de gătit/curățat etc. Dacă este nevoie de reutilizare, vă recomandăm să faceți o pauză între utilizări.
  • Evitați bruscarea aparatelor. Nu le trântiți sau loviți (nu trageți aspiratorul de furtun pe scări, de exemplu). Angrenajele interne sunt principala cauză a defectării aparatelor, care de multe ori apar ca urmare a suprasolicitării și/sau lovirii.

Pentru a prelungi viața aparatelor electrocasnice, specialiștii Depanero recomandă să respectați de fiecare dată recomandările producătorului. De asemenea, dacă apar probleme sau defecțiuni pentru unul dintre aparatele electrocasnice sau electronice, este recomandat să cerem ajutorul unui service autorizat.

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...