H&M ajunge la 29 de magazine. Vezi graficul deschiderilor

Retailerul suedez de fashion, H&M va termina acest an cu 29 de magazine în România. ECONOMICA.NET vă prezintă graficul deschiderilor din următoarea perioadă.
Economica.net - mar, 10 sept. 2013, 11:17
H&M ajunge la 29 de magazine. Vezi graficul deschiderilor

Cu o prezenţă de doi ani pe piaţa locală, retailerul de modă suedez H&M va ajunge la finele acestui an la 29 de magazine în România, iar pentru anul viitor se anunţă  inaugurări, dar şi noi colecţii, potrivit informaţiilor oferite de oficiali ai companiei. Retailerul are în momentul de faţă 25 de unităţi, dintre care şapte în Bucureşti şi două în Cluj.

Cea mai recentă inaugurare va avea loc  pe 3 octombrie, în cadrul AFI Palace din Ploieşti. Urmează, pe 17 octombrie, Promenada Mall, situată în proximitatea Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România. Ca noutate, magazinul de peste 2.300 de mp din Promenada va fi primul în care compania va integra şi colecţia de decoraţiuni interioare H&M Home. 

Primul magazin stradal

Luna octombrie va marca pentru clienţii H&M o altă premieră. Retailerul va deschide pe strada Lipscani nr 30-34, într-un spaţiu aparţinând omului de afaceri Alin Cocoş, primul magazin stradal din reţea. Marea inaugurare va avea loc pe 7 noiembrie, iar suprafaţa magazinului va fi de aproximativ 1800 de mp. Unitatea va dispune şi de colecţia H&M Home. ” Acesta este primul nostru magazin stradal. Focusul nostru rămâne pe centrele comerciale”, au declarat oficialii companiei. Potrivit acestora, colecţiile Home vor ajunge în mare parte dintre magazinele ce urmează să se deschidă, dar şi în unitatea din  centrul comercial Polus din Cluj, care va fi extinsă. 

Ultima deschidere pentru anul acesta este cea în Iris Shopping Center din cartierul bucureştean Titan, care va avea loc cel mai probabil în luna noiembrie. Data nu a fost stabilită cu exactitate.

Ca ;i concept, H&M deschide în cele mai bune locaţii dintr-un oraş, pe acele pieţe care ofera cele mai bune condiţii pentru business. Toate unităţile H&M sunt deschise în spaíi închiriate.

O nouă colecţie

Ca planuri pentru 2014, reprezentanţii companiei au anunţat că vor continua expansiunea agresivă pe plan local şi vor aduce în România, ca în toate ţările în care sunt prezenţi, colecţia sport. ” La nivel global, ritmul de expansiune este de 10-15% pe an. În România vom avea , părobabil, o expansiune în teritoriu de 15%”, au mai declarat reprezentanţii companiei. Totodată, pe rafturile magazinelor H&M din România se va comercializa de anul viitor şi colecţia sport realizată cu ajutorul olimpicilor suedezi. Noile articole vestimentare vor fi testate de către sportivii profesionişti de clasă mondială, iar debutul colecţiei sport marca H&M este programat pentru luna ianuarie 2014 la nivel mondial.

Noi angajări

Ca urmare a expansiunii agresivă, suedezii au angajat anul acesta în România aproximativ 100 de persoane, atât la nivel de unitate cât şi în headquarter. Astfel, dacă în 2012 aveau 600 de angajaţi, la finele lui noiembrie (când se termină anul financiar H&M) vor avea 700 de angajaţi. În medie, într-un magazin H&M  lucrează 15-20 de persoane. Detalii despre angajările de la H&M găsiţi aici.

H&M va termina anul cu peste 3.000 de magazine în toată lumeam cu 350 mai multe decât cu un an în urmă.  Compania a raportat anul trecut afaceri de 141 de miliarde de SEK, fiind prezentă în momentul de faţă pe 51 de ţări. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...