1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Deşi tehnologia a ajutat multe domenii să se adapteze la pandemie, criza va continua să afecteze cheltuielile IT din Europa

Cheltuielile din domeniul IT din Europa (inclusiv software, hardware și servicii IT) vor scădea cu 4,7% în 2020 și vor ajunge la 487 miliarde de dolari, iar criza COVID-19 continuă să aibă efecte asupra economiei europene, potrivit unui studiul al IDC.

19 mai, 2020 | | ECONOMICA.net

Deși multe țări relaxează restricțiile de mobilitate, companiile vor continua să se confrunte cu provocări puternice pe parcursul anului, iar industrii precum transportul și serviciile vor fi cele mai afectate. În consecință, industriile combinate vor experimenta o scădere cu 11,6% a cheltuielilor IT în acest an.

Cu restricții dure privind mobilitatea persoanelor și cu multe țări care implementează măsuri de carantină la sosire, companiile aeriene au redus drastic numărul de zboruri, provocând pierderi financiare semnificative și au determinat multe companii să își reconsidere strategiile operaționale. Impactul asupra companiilor din domeniul turistic și de agrement este, de asemenea, puternic negativ, multe hoteluri, restaurante, baruri și pub-uri fiind obligate să se închidă în conformitate cu legislaţia fiecărui stat.

Cu toate că multe țări permit redeschiderii unor afaceri și se așteaptă ca situația să se îmbunătățească ușor în lunile următoare, revenirea economică va fi foarte lentă pentru aceste două industrii.

Pe de altă parte, sectorul public va înregistra o încetinire mai puțin semnificativă a investițiilor în tehnologie în 2020. Guvernele, instituțiile de învățământ și furnizorii de servicii medicale folosesc tehnologia pentru a aborda probleme precum monitorizarea respectării distanțării sociale, a învățării la distanță și a consultaţiilor la distanţă a pacienților.

"În timpul pandemiei COVID-19, multe companii au trebuit să se adapteze rapid la o nouă normalitate", a spus Andrea Minonne, senior analist de cercetare, IDC Customer Insights & Analysis. "Tehnologia a ajutat în multe domenii, de la munca inteligentă până la învățarea la distanță, controlul la distanță a activelor și automatizarea. Tehnologii emergente, cum ar fi AI, blockchain, AR/VR, roboți și drone au ajutat întreprinderile să se adapteze la un nou normal. Pe de o parte, COVID- 19 a creat un mediu provocator pentru ca firmele să investească în inovație și asta a provocat o scădere a cheltuielilor IT. Pe de altă parte, tehnologiile emergente reprezintă o modalitate de a ajuta atât întreprinderile cât și societatea să răspundă la criză".

"Ghidul global al cheltuielilor în domeniul TIC: dimensiunea industriei și companiei" este produsul principal al IDC care identifică cheltuielile IT în peste 120 de categorii de tehnologii și 53 de țări. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO