Despre ce să scrii ca să ai garanţia că advertorialele tale se citesc

Să realizezi un advertorial de succes nu este deloc o misiune simplă.
Ion Dobreanu - vin, 27 ian. 2023, 11:50
Despre ce să scrii ca să ai garanţia că advertorialele tale se citesc

Tocmai de aceea o mulțime de agenții de marketing digital din ziua de azi vând advertoriale ca articole de duzină al căror unic beneficiu pentru clienții care investesc în ele este faptul că au în componența lor câte un link către website-urile brandurilor pe care le promovează, dar în rest, din punct de vedere informațional, sunt seci, goale, precum un fruct din care a mai rămas doar coaja și o mică sămânță.

Pe de altă parte, dacă ai imaginație, experiență și talent, și tu poți să scrii advertoriale care să fie mai mult decât un pretext de a posta un link pe un website de știri. Iar dacă ai nevoie de niște idei din care să te inspiri, citește cu atenție următoarea listă și pornește de aici!

Despre ce să scrii atunci când scrii un advertorial?

O poveste în care binele iese învingător

Chiar dacă multe din ele nu sunt decât ficțiune, noi, oamenii, în general, adorăm poveștile cu feți frumoși, prințese și balauri, în care binele iese învingător. Iar dacă mai sunt și scrise în așa fel încât să ne putem pune ușor în pielea personajelor principale din ele, atunci nu avem nicio problemă să cumpărăm tot ce ne învață ele.

Dacă încerci această idee, scrie o poveste modernă, despre un bărbat sau o femeie cu o anumită problemă cauzată de cineva care devine cititorilor antipatic încă de la primele rânduri ca de exemplu: un șef abuziv, un vecin prea gălăgios sau o companie aeriană care nu-și despăgubește clienții pentru zborurile anulate, prezintă conflictul și apoi introdu bunul sau serviciul pe care îl promovezi ca o soluție. Vei avea parte de un succes GARANTAT!

O rețetă de… orice lucru absolut esențial

Internetul și mai ales rețelele sociale sunt pline de gospodine așa că dacă nu ai inspirație pentru un alt tip de advertorial, scrie o rețetă deosebită de mâncare. Un celebru om de marketing american al secolului trecut a devenit renumit pentru advertorialele sale foarte frumos ilustrate cu băuturi care se potrivesc la anumite mâncăruri sau cu rețete de cafea. Mâncatul este una din cele mai mari plăceri ale vieții și cum dragostea trece prin stomac și tu poți alege aceeași cale ca să ajungi la inima potențialilor tăi clienți.

Pe de altă parte, dacă consideri că lucrul pe care îl vinzi este mult prea dificil de promovat într-un articol cu mâncare, scrie o rețetă pentru orice altceva. Cu siguranță ai văzut de zeci de ori scurtele videoclipuri de la 5 Minute-Crafts și alte branduri similare și probabil că și pe tine te-a surprins numărul lor de vizionări. De ce sunt ele atât de populare? Simplu! Pentru că aproape toți oamenii obțin o satisfacție deosebită atunci când văd cum se face de fapt un anumit lucru.

O listă cu adevărat inspirațională și utilă

Poate te gândești că ce rost are să mai scrii și tu o listă în condițiile în care majoritatea advertorialelor sunt scrise sub această formă.

Dar există articole cu liste pe care nici nu te trage inima să le deschizi și articole atât de utile încât le salvezi ca să faci mai târziu lucrurile scrise acolo.

Din ultima categorie fac parte de exemplu listele cu filme revoluționare, cu metode alternative de a câștiga un ban în plus, cu aplicații mobile gratuite care îți simplifică existența și câte și mai câte. Gândește-te întotdeauna la trenduri și la ce caută oamenii la momentul în care realizezi materialul tău.

Nu are rost să întocmești liste cu materiale științifice sau cu metode băbești de vindecat guturaiul dacă nu asta se caută. Lumea este obsedată de senzațional și dacă ai poți să scrii o listă formidabilă cu lucruri la modă, atunci ai dat lovitura cu advertorialul tău.

Ai grijă însă, ca și în celelalete cazuri de altfel, să nu exagerezi. Lucrurile din lista ta trebuie să poată fi verificate ușor de către cei care o citesc și neapărat, aceștia trebuie să aibă acces la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol, citește mai multe despre advertoriale aici și află toate secretele unui advertorial de succes!

Te-ar mai putea interesa și
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă expresie a pieței spune "Sell in May and go away" sau Vinde în mai și......
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, ...
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare ...
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...