Despre posturile TV tematice, într-un interviu cu Levente Malnay – SVP AMC Networks – Europa Centrală şi de Nord

Despre posturile TV tematice, într-un interviu cu Levente Málnay - SVP AMC Networks – Europa Centrală și de NordLevente Málnay este responsabil de managementul celor 16 brand-uri din portfoliul regional AMCNI. Absolvent de Harvard, și-a început cariera ca freelancer sportiv pentru Televiziunea de Stat Maghiară și a mai lucrat printe altele la HBO și MTV.
Economica.net - mie, 03 oct. 2018, 04:37
Despre posturile TV tematice, într-un interviu cu Levente Malnay - SVP AMC Networks - Europa Centrală şi de Nord



Pe ce se concentrează AMC anul acesta, în România?

Levente Malnay: Extrem de competitiva piață TV oferă din ce în ce mai mult conținut premium, exact ceea ce definește succesul AMC de 10 ani încoace. AMC a însemnat întotdeauna conținut de calitate, care a spart barierele genului (vezi „Mad Men”, „Breaking Bad”). Explozia rapidă a producțiilor TV a crescut valoarea ideilor unice și vocilor creative. Noi ne axăm pe crearea de conținut original, produs de propriul studio (AMC Studios). În 2018, pe AMC România vedem 9 seriale în premieră, majoritatea producții proprii apreciate de critici, premiate, cu subiecte interesante, ca „Fear the Walking Dead”, „The Terror”, „Humans”, „Into the Badlands”, „Hap & Leonard”. Dar avem și serii-documentar: „Istoria secretă a benzilor desenate” (în primăvară) și „James Cameron: Povestea științifico-fantasticului” (în vară).

Ce alte noutăți pregătiți pe final de an, pe AMC?

Vom difuza, în premieră, serialul „Stan Against Evil”, o comedie de groază apreciată de critici. Pentru 2019, pregătim sezonul 2 din „The Terror”, serial extrem de bine primit de fani și critici. A doua serie va fi plasată în Al Doilea Război Mondial și se va axa pe un spirit amenințător, care bântuie o comunitate japonezo-americană, din California de Sud până în Pacific.

 

Cum au arătat cifrele de audiență pentru AMC România până acum, în 2018?

Primele 6 luni au fost interesante și pline de provocări. Investiția continuă în posturile de filme AMC și Filmcafe a dat roade: ne-a crescut cu 60% cota de portofoliu de film din România, în rândul adulților de 18 – 49 de ani. Asta se explică prin îmbunătățirea substanțială a bibliotecii de filme (am introdus lunar, pe ambele posturi, conținut premium). Avem contracte cu cele mai mari companii internaționale (Warner Bros., 20th Century Fox, Sony Pictures, Universal Studios) și cu distribuitorii europeni (pentru producții italiene și franțuzești). În 2018, avem în jur de 300 de titluri noi, printre care seria „Harry Potter”, „Totul despre băieți”, „Dosarele X”, „Polițist de grădiniță” și „Epoca de gheață”.
Majoritatea telespectatorilor știu acum ce înseamnă brand-urile AMC și Filmcafe și la ce se pot aștepta de la ele. Știu că AMC lansează numeroase seriale originale concomitent cu premiera americană, de exemplu. În fiecare an ne promovăm conținutul cinematografic al AMC și chiar acum pornim campania de toamnă axată pe diversitatea conținutului nostru.

La ce ne putem aștepta pentru posturile de desene animate din portofoliul AMCNI?

Și pentru acestea, strategia noastră este să mizăm pe conținut nou, în România: și pe Minimax, și pe JimJam avem lunar seriale animate și formate pentru preșcoalari în premieră. La finalul anului trecut, biblioteca Minimax s-a îmbogățit cu aproximativ 700 de episoade noi-nouțe, printre ele numărându-se și populare titluri DreamWorks, ca: „Trăiască regele Julien!”, „Peripeţiile Motanului Încălţat”, „Turbo F.A.S.T.”, „Trolii – Petrecerea continuă” și „Acasă – Aventuri cu Tip şi Oh”. În plus, am dat și filme noi cu Barbie.

Ne mândrim și cu JimJam, care are un nou design de brand, din vara aceasta, menit să reflecte conținutul de programe, care îmbină joaca și educația. De la începutul anului, în grilă au fost introduse treptat noi seriale animate educaționale, centrate pe ideea „Joacă-te & învață”. Astfel, copiii descoperă personaje puternice, ca Noddy, Timmy, Huckle, Tripleții sau Thomas. Publicul-țintă al JimJam are un portențial enorm. Suntem mândri și fericiți că, prin noul look și conținut al postului, putem crește performanța acestuia.

TV Paprika ne-a obișnuit cu o producție locală, românească, în fiecare sezon de final de an. Ce emisiune vedem în toamnă pe post?

TV Paprika se deosebește de alte posturi tematice similare prin formatele originale produse la nivel local. Acestea sunt indispensabile. În fiecare an investim în realizarea unei noi emisiuni pentru telespectatorii TV Paprika, găzduită de cei mai populari chefi locali: am avut emisiunea cu Antonio Passarelli (sezonul 2 din „Gusturile Italiei cu Antonio Passarelli”, în vară) și în octombrie începe cea cu noua noastră vedetă, Patrizia Paglieri – „Ca la mama acasă – cu Patrizia Paglieri”, pentru care vom organiza și un eveniment de lansare.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...