Deutsche Bahn ar putea obţine 15 miliarde de euro în urma vânzării diviziei de logistică DB Schenker

Deutsche Bahn a primit câteva oferte pentru divizia sa de logistică DB Schenker, ceea ce i-ar putea aduce peste 15 miliarde de euro în una din cele mai mari tranzacţii din Europa din acest an, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
AGERPRES - joi, 23 mai 2024, 11:12
Deutsche Bahn ar putea obţine 15 miliarde de euro în urma vânzării diviziei de logistică DB Schenker

Deutsche Bahn vrea să vândă divizia de logistică, prezentă şi în România, pentru a se concentra pe afacerea de bază de transport feroviar din Germania şi pe reducerea poverii datoriei sale, de peste 30 miliarde de euro, deşi în ultimii ani Schenker a fost cea mai importantă sursă de profit pentru compania germană de stat, scrie Agerpres.

Un consorţiu condus de firmele de private equity CVC Capital Partners Plc şi Carlyle Group Inc a depus o ofertă care evaluează afacerea la aproximativ 14 miliarde de euro. Firmele discută să facă echipă cu Abu Dhabi Investment Authority şi Fondul suveran de investiţii din Singapore (GIC), susţin sursele.

Rivalii europeni ai Schenker – DSV A/S, AP Moeller-Maersk A/S şi MSC Mediterranean Shipping Co – au depus de asemenea oferte separate. Ofertele unora dintre licitatorii strategici sunt mai mici decât ale firmelor de private equity, adaugă sursele.

Acestea au precizat că Deutsche Bahn evaluează ofertele pentru potenţiala vânzare, denumită Project Nova, şi vrea să decidă până săptămâna viitoare cine rămâne pe lista candidaţilor pentru achiziţionarea diviziei de logistică. Compania germană speră ca tranzacţia să fie finalizată în 2025.

Deutsche Bahn vrea să vândă divizia de logistică pentru a se concentra pe afacerea de bază de transport feroviar din Germania şi pe reducerea poverii datoriei sale, de peste 30 miliarde de euro, deşi în ultimii ani Schenker a fost cea mai importantă sursă de profit pentru compania germană de stat.

Chiar dacă marile companii de logistică au profitat de creşterea costurilor cu transporturile în urma pandemiei de Covid-19, în ultimele luni tarifele au început să scadă pe măsură ce economia mondială a încetinit. Schenker, care transportă bunuri pe cale terestră, aeriană şi navală, a ajutat Deutsche Bahn să revină pe profit în 2023.

DB Schenker este un furnizor global de servicii logistice şi de transport, cu peste 76.000 de angajaţi la nivel mondial, responsabil pentru mai mult de o treime din veniturile Deutsche Bahn.

Te-ar mai putea interesa și
Instalările de baterii de stocare a energiei s-au dublat anul trecut în Europa, dar tot nu e suficient
Instalările de baterii de stocare a energiei s-au dublat anul trecut în Europa, dar tot nu e suficient
Statele dim Uniunea Europeanăa instalat 17,2 GWh de noi sisteme de stocare în baterii (BESS) în 2023, o creștere de 94% față de 2022, marcând al treilea an consecutiv de dublare a pieței......
Bulgaria primește consultanță BEI pentru două proiecte de hidrocentrale cu pompaj de câte 800 MW fiecare. Ar fi cea mai mare “baterie” din Balcani, cum stă România acum cu proiectele sale
Bulgaria primește consultanță BEI pentru două proiecte de hidrocentrale cu pompaj de câte 800 MW fiecare. Ar fi cea ...
Banca Europeană de Investiții (BEI) va oferi asistență companiei de stat bulgare de electricitate Natsionalna Elektricheska ...
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor american pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor american pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari
Vicepreşedintele Statelor Unite Kamala Harris a anunţat sâmbătă un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul ...
CIO a autorizat 25 de sportivi ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris
CIO a autorizat 25 de sportivi ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris
Comitetul Internaţional Olimpic a dat publicităţii sâmbătă o primă listă cu 25 de sportivi ruşi şi belaruşi autorizaţi ...