1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Deutsche Boerse: Numărul companiilor incluse în indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt va creşte de la 30 la 40

Operatorul bursier Deutsche Boerse a anunţat marţi cele mai importante modificări de la înfiinţarea sa, în 1988: numărul companiilor incluse în indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt va creşte de la 30 la 40 şi vor exista condiţii mai dure pentru a obţine calitatea de membru, transmit Bloomberg şi Reuters, scrie Agerpres.

24 noi, 2020 | Agerpres

DAX a fost răspunsul Germaniei la indicii Dow Jones Industrial Average de la Bursa din New York şi FTSE de la Londra, cu 30 de membri, care formează elita corporatistă a uneia dintre cele mai mari economii globale. De atunci, mulţi membri fondatori au ieşit din indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt, potrivit Agerpres.

Theodor Weimer, directorul general al Deutsche Boerse, a fost cel care a făcut presiuni pentru extinderea numărului de companii incluse în indicele DAX. Procesul se va realiza în trimestrul trei din 2021, a informat operatorul bursier german, scrie Agerpres.

Modificările vin după patru săptămâni de consultări pe piaţă, la care peste 600 de participanţi au votat în favoarea propunerilor care prevăd ca firmele care nu-şi publică la timp rezultatele trimestriale să fie excluse din indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt. În schimb, pentru a fi inclusă în acest indice, o companie trebuie să-şi demonstreze profitabilitatea.

Decizia vine după ce investitorii au cerut revizuirea reglementărilor privind calitatea de membru în indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt, în urma scandalului provocat de falimentul firmei germane de plăţi online Wirecard.

Bănuită că şi-a umflat conturile cu fonduri fictive din Filipine, firma de plăţi online Wirecard, o companie germană cu 6.000 de salariaţi, a decis recent să se plaseze în insolvenţă. Guvernul german a denunţat "un scandal fără echivalent în sectorul financiar" şi a anunţat o înăsprire a controalelor în acest sector puţin supravegheat.

Nici auditorii şi nici organismul care supervizează sectorul financiar german (Bafin) nu au putut preveni falimentul Wirecard.

Compania din domeniul tehnologiei financiare (fintech) a intrat în colaps la mai puţin de doi ani de când a reuşit să fie inclusă în prestigiosul indice al celor mai importante 30 de companii din Germania. În perioada sa de glorie, aceasta era evaluată la 28 de miliarde de dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO