Deutsche Telekom aduce Romtelecom şi Cosmote sub brandul „T”

Romtelecom şi Cosmote vor funcţiona sub brandul "T", iar rebrandingul se va face până în toamnă.
Economica.net - joi, 13 mart. 2014, 11:26
Deutsche Telekom aduce Romtelecom şi Cosmote sub brandul

Consiliul de administraţie al Romtelecom a aprobat rebrandingul companiei sub un brand al gigantului german Deutsche Telekom, rebrandingul urmând să se facă pentru ambele mărci ale companiei, Romtelecom şi  Cosmote, potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar.

Reprezentanţii statului roman din Consiliul de Administraţie al Romtelecom ar fi aprobat deja rebrandingul, potrivit ZF. Romtelecom şi Cosmote vor fi rebranduite sub brandul “T”. Statul mai deţine 46% din capitalul Romtelecom, iar Deutsche Telekom deţine controlul grupului grecesc OTE, care are pachetul majoritar de acţiuni al Romtelecom.

Termenul estimat pentru finalizarea operaţiunii ar fi 12 septembrie. Potrivit unor informaţii vehiculate de HotNews, costul total al rebrandingului ar fi de 40 de milioane de euro.

Solicitaţi de ECONOMICA.NET, reprezentanţii Romtelecom au spus doar că va urma o declaraţie de presă a companiei. Reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor au spus şi ei că va urma un statement al instituţiei.

Pe ce segmente se vor orienta nemţii în România

“Deutsche Telekom  îşi ia un angajament pe termen lung în ţările unde activează. Vedem potential în România, în special vedem creşteri pe segmentul de televiziune, broadband şi servicii business to business în ciuda unui climat macroeconomic dificil. Este o ţară foarte mare cu foarte multe competenţe şi lucrăm îndeaproape cu OTE, ca şi acţionar direct”, a declarat acum trei săptămâni pentru ECONOMICA.NET Elpida Trizi, Corporate Communication Manager al Deutsche Telekom.

Cum sunt preţurile T-Mobile în regiune în comparaţie cu România

În România, cel mai ieftin abonament de comuncaţii mobile în oferta Cosmote costă 8.8 euro pe lună şi include 100 de minute naţionale, minute nelimitate în reţea şi Romtelecom, SMS-uri nelimitate în reţea şi 100 de MB de trafic la internet la viteză ridicată.

Cel mai ieftin abonament al T-Mobile în Ungaria costă aproximativ 20 de euro şi include 200 de minute naţionale, 100 de SMS-uri naţionale şi traf  inclus la intermet de 1 GB.

În Polonia clienţii T-Mobile sunt mai norocoşi cel mai ieftin abonament costă aproximativ 7 euro pe lună şi include 800 de minute în orice reţea şi un trafic de 1 GB la internet prin intermediul reţelei 3G. Acest abonament nu poate fi achiziţionat împreună cu un telefon subvenţionat.

Cel mai ieftin abonament de la T-Mobile Croaţia costă 7 euro şi include 150 de minute naţionale şi 100 de SMS-uri. Abonamentul nu include trafic la internetul mobil. Preţul unui MB de internet mobil costă 0.5 euro.

T-Mobile Cehia oferă în cel mai mic abonament din ofertă sms-uri şi apeluri nelimitate în interiorul reţelei pentru preţul de 9 euro pe lună.

Cosmote Grecia, alt operator membru al grupului DT şi care va purta mai devreme sau mai târziu demirea de T-Mobile Grecia oferă clienţilor pentru 20 de euro pe lună  1.500 de minute în Cosmote, 30 de minute naţionale, 1.500 de SMS-uri în reţea, 20 de SMS-uri naţionale şi 70 de MB de trafic la internet.

Din comparaţia celor mai ieftine planuri tarifare aferente operatorilor din cele şase ţări, România stă destul de bine la capitolul preţ/beneficii. Totuşi putem vedea că nu există o uniformizarea a planurilor tarifare la nivel de grup ci acestea sunt în funcţie de specificul pieţei şi a obiceiurilor de consum ale utilizatorilor.

Vedeţi aici detalii despre strategia Deutsche Telekom în România

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare a căii ferate, vor avea un rol pozitiv în creşterea siguranţei......
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre cazuri rare
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre ...
Prezent la uzina Ford Otosan din Craiova pentru a lansa ediția din 2024 a programului Rabla, ministrul Mediului, Mircea ...
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
Angajaţii Poştei Române vor intra în grevă de avertisment miercuri dimineaţa, timp de două ore, iar dacă situaţia ...