Deutsche Telekom analizează două achiziţii în Europa de Est

Grupul german de telefonie Deutsche Telekom, acţionarul majoritar de la OTE, analizează posibilitatea încheierii a două achiziţii în Europa de Est pentru a-şi consolida poziţia în regiune, informează un articol publicat luni în Wall Street Journal.
Economica.net - lun, 27 mai 2013, 19:12
Deutsche Telekom analizează două achiziţii în Europa de Est

Potrivit unor surse din interiorul companiei, Deutsche Telekom poartă discuţii referitoare la preluarea furnizorului polonez de servicii de telecomunicaţii GTS Central Europe pentru aproximativ 600 milioane de euro. În plus, Deutsche Telekom ar fi interesat să preia şi restul 40% din acţiunile diviziei sale de telefonie mobilă din Cehia care au fost scoase recent la vânzare de fondul de investiţii Mid Europa Partners.

Aceste achiziţii, care nu au fost confirmate nici de Deutsche Telekom şi nici de GTS sau Mid Europa Partners, s-ar adăuga şirului de tranzacţii implementat de compania germană pentru a-şi eficientiza numite operaţiuni şi a-şi consolida poziţia pe anumite pieţe de bază. Recent grupul german a preluat operatorul american de telefonie mobilă MetroPCS. În schimb, pe piaţa din Marea Britanie, Deutsche Telekom ar purta discuţii vizând reducerea participaţiei sale la societate mixtă Everything Everywhere.

‘Europa Centrală şi deEst a fost definită ca o piaţă centrală pentru Deutsche Telekom, în pofida recentelor turbulenţe economie din regiune’, a declarat Wolfgang Specht, analist la Bankhaus Lampe. Analistul a adăugat că ar avea sens ca Deutsche Telekom să-şi consolideze operaţiunile pe pieţele actuale.

GTS a realizat anul trecut un profit operaţional de 103 milioane de euro şi o cifră de afaceri de 387 milioane de euro. Compania deţine şi operează o reţea extinsă de fibră optică precum şi centre de date în întreaga Europă Centrală şi de Est. La rândul său T-Mobile este el mai mare operator de telefonie mobilă din Cehia, iar Deutsche Telekom deţine o participaţie de 60,8% evaluată la 1,75 miliarde de euro.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Deficit bugetar de 3,77% din PIB după primele 9 luni din 2021 – Ministerul Finanţelor
Deficit bugetar de 3,77% din PIB după primele 9 luni din 2021 – Ministerul Finanţelor
Execuţia bugetului general consolidat în primele nouă luni ale anului 2021 s-a încheiat cu un deficit de 44,29 miliarde ...
Grup Șerban, cu afaceri în agricultură, vrea să investească 5 milioane de euro în expansiune. Se pregătește de un plasament privat de acțiuni și listarea pe AeRO
Grup Șerban, cu afaceri în agricultură, vrea să investească 5 milioane de euro în expansiune. Se pregătește de un ...
Grup Șerban Holding, unul dintre principalii jucători pe piața agricolă din Bacău, companie antreprenorială înființată ...
Facebook – Câştigurile trimestriale au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street
Facebook – Câştigurile trimestriale au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street
Câştigurile trimestriale ale Facebook au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, chiar dacă veniturile au ...