Deutsche Telekom analizează mai multe opţiuni pentru turnurile sale de telefonie mobilă, inclusiv vânzarea

Grupul german de telefonie Deutsche Telekom analizează mai multe opţiuni pentru activele sale de infrastructură, inclusiv turnurile sale de telefonie mobilă, fiind posibil să urmeze exemplul altor rivali europeni care au strâns fonduri din vânzarea acestor active, au declarat joi pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 10 mart. 2016, 20:02
Deutsche Telekom analizează mai multe opţiuni pentru turnurile sale de telefonie mobilă, inclusiv vânzarea

Potrivit surselor, compania germană şi consilierii săi evaluează o posibilă separare sau o ofertă publică iniţială, care ar evalua aceste active de infrastructură la mai multe miliarde de dolari. Sursele, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, au precizat că discuţiile sunt deocamdată într-un stadiu preliminar şi că nu s-a luat încă nicio decizie finală cu privire la activele care ar putea fi incluse.

‘Deutsche Telekom este conştientă de ceea ce fac unii dintre competitorii noştri şi analizăm ceea ce ar avea sens pentru noi’, a declarat purtătorul de cuvânt al Deutsche Telekom, Andreas Leigers, fără a oferi alte detalii.

Prin separarea de infrastructura care transmite semnalul de telefonie, companiile pot să strângă lichidităţi şi să-şi reducă cheltuieile asociate cu mentenanţa reţelelor. Luna trecută, directorul financiar de la Deutsche Telekom, Thomas Dannenfeldt, a declarat că grupul ar fi deschis la evaluarea opţiunilor, în condiţiile în care unii rivali şi-au vândut turnurile de telefonie mobilă. Dannenfeldt a adăugat că Deutsche Telekom are aproximativ 40.000 de turnuri de telefonie mobilă în Europa.

Potrivit surselor, Deutsche Telekom urmăreşte cu atenţie un proces similar demarat de rivalul spaniol Telefonica SA, care în luna februarie a anunţat că analizează posibilitatea lansării unei oferte publice iniţiale la noua sa divizie Telxius, care regrupează turnurile sale de telefonie mobilă şi cablurile submarine. Aceasta după ce Telecom Italia SpA şi America Movil SAB au încheiat tranzacţii cu activele lor de infrastructură.

Deutsche Telekom este una dintre companiile de top la nivel mondial în industria telecomunicaţiilor, cu peste 156 milioane de clienţi pentru servicii mobile, 29 milioane de linii fixe şi peste 18 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2015). Deutsche Telekom este prezentă în peste 50 de ţări şi are circa 225.000 angajaţi la nivel mondial.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în......
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...