Deutsche Telekom anunţă o revoluţie pe piaţa telecom din România şi Europa Centrală şi de Est

Deutsche Telekom vrea să devină, până în anul 2018, lider pe toate pieţele din Europa Centrală şi de Est unde are operaţiuni, prin continuarea achiziţiei de active şi investiţii în reţele telecom, potrivit Bloomberg.
Economica.net - vin, 14 feb. 2014, 09:38
Deutsche Telekom anunţă o revoluţie pe piaţa telecom din România şi Europa Centrală şi de Est

„Va avea loc o revoluţie în fiecare ţară”, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg Claudia Nemat, directorul operaţiunilor internaţionale europene ale grupului.

Operatorul german va combina reţelele fixe şi mobile pentru a furniza servicii îmbunătăţite, omogenizate, de telefonie şi date, care să atragă clienţi, a continuat Nemat.

Deutsche Telekom traversează o perioadă bogată în achiziţii în Europa Centrală şi de Est, directorul general al grupului, Timotheus Hoettges, apriind pe îmbunătăţirea situaţiei economice din ţările baltice până în Grecia.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Hellenic Telecommunications Organization (OTE Group) – cel mai mare grup de telecomunicaţii din Europa de Sud-Est – deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Obiectivul de a ajunge lider în regiune va presupune inclusiv creşterea cotei de piaţă în ţări precum România şi Polonia, atacând rivali precum grupul francez Orange sau Polkomtel, controlată de miliardarul Zygmunt Solorz-Zak, notează Bloomberg.

Deutsche Telekom a convenit luni preluarea integrală a diviziei T-Mobile Cehia într-o tranzacţie de 828 milioane euro. Surse apropiate companiei au declarat în luna ianuarie că grupul german vizează de asemenea preluarea a încă 10% din acţiunile grupului elen OTE, unde deţine în prezent o participaţie de 40%. OTE este prezent în România prin Romtelecom, Cosmote şi reţeaua de magazine Germanos.

Nemat a refuzat să coemnteze strategia companiei în ceea ce priveşte achiziţiile necesare pentru a susţine strategia de extindere în regiune.

Macedonia este prima piaţă internaţională unde Deutsche Telekom a implementat noua strategie. Toţi clienţii companiei din ţară, indiferent de tipul conexiunii – fixă sau mobilă – transmit apeluri de voce şi trafic de date pe o infrastructură unificată, digitală. Renunţarea la servicii analog şi adoptarea tehnologiei digitale, „all-IP”, îmbunătăţeşte calitatea serviciilor de voce şi facilitează conexiuni de date mai rapide. În plus, clienţii au la dispoziţie servicii opţionale, precum platforme de streaming media.

„Obişnuiesc să compar acest proces cu tranziţia de la căruţe cu cai la automobile. Este o tehnologie fundamental diferită. Presupune avantaje uriaşe pentru clienţi, reduce costurile şi îmbunătăţeşte eficienţa”, a afirmat Claudia Nemat pentru Bloomberg.

Afacerile europene din afara Germaniei ale Deutsche Telekom au evoluat negativ în ultimii ani, pe fondul situaţiei economice dificile din regiune. În primele nouă luni ale anului trecut, veniturile raportate de companie în Europa, cu excepţia pieţei autohtone, au scăzut cu 5,8%.

Compania este lider de piaţă în Grecia, Ungaria, Croaţia şi Macedonia, potrivit datelor de la finele anului 2012.

Te-ar mai putea interesa și
Ambalajele pentru care nu se percepe garanția de 50 de bani vor putea fi comercializate până la finalul anului, cu șase luni mai mult
Ambalajele pentru care nu se percepe garanția de 50 de bani vor putea fi comercializate până la finalul anului, cu șase ...
Guvernul vrea să prelungească până la 31 decembrie termenul limită de când este interzisă comercializarea de băuturi în ambalaje fără sigla SGR, pentru care nu se percepe garanția de 50......
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
În lumea realității virtuale (VR), nu vorbim doar despre experiențe de joc captivante, ci despre o transformare care ...
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Comerţul cu amănuntul dă primele semne de criză, pe fondul efectelor inflaţiei şi al creşterii taxelor, iar fără ...
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare ...