Deutsche Telekom ar putea concedia între 2.000 şi 2.500 de angajaţi la divizia de servicii IT

Deutsche Telekom AG, acţionarul majoritar al OTE, intenţionează să reducă între 2.000 şi 2.500 de locuri de muncă la T-Systems, divizia de servicii IT a companiei, pe lângă cele 4.900 de concedieri planificate în Germania, a anunţat săptămânalul german 'Focus' citând surse din conducerea operatorului de telefonie, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 31 mart. 2014, 05:47
Deutsche Telekom ar putea concedia între 2.000 şi 2.500 de angajaţi la divizia de servicii IT

Divizia T-Systems, care are aproape 53.000 de angajaţi în întreaga lume, furnizează servicii pentru mari companii, cum ar fi Siemens, ThyssenKrupp şi Deutsche Post DHL, iar restructurarea are ca obiectiv concentrarea resurselor pentru a face faţă cererii în creştere pentru ‘cloud computing’.

Peste 29.000 de angajaţi ai diviziei T-Systems sunt în Germania.

T-Systems intenţionează să vândă şi subsidiara sa Individual Desktop Solutions (IDS) companiei germane Aurelius, ca parte a procesului de restructurare, vânzarea afectând 620 de angajaţi.

Reprezentanţii Deutsche Telekom nu au comentat informaţiile publicate de ‘Focus’.

La începutul acestei luni Deutsche Telekom AG şi-a redus estimările privind fluxul de lichidităţi, în condiţiile în care compania intenţionează să-şi majoreze investiţiile în SUA.

Deutsche Telekom a informat că în ultimul trimestru al anului trecut a înregistrat o pierdere netă de 752 milioane de euro, comparativ cu un profit net de 641 milioane de euro în ultimul trimestru din 2012.

În aceste condiţii, Deutsche Telekom a estimat că nu va reuşi să-şi atingă ţinta iniţială privind un flux de lichidităţi de şase miliarde de euro în 2015, adăugând că cifra pentru acest an va scădea până la 4,2 miliarde de euro, de la 4,6 miliarde de euro anul trecut.

Noul director general de la Deutsche Telekom, Timotheus Hoettges, numit în funcţie la 1 ianuarie 2014, a început să ia măsuri pentru a consolida operaţiunile din Europa de Est şi să crească numărul de utilizatori din SUA.

Deutsche Telekom ar putea reduce şi mai mult numărul de locuri de muncă în Europa, după restructurarea diviziei sale din Grecia, OTE, declara în februarie Claudia Nemat, membru al Consiliului de conducere al grupului german de telecomunicaţii.

Într-un interviu acordat ‘Focus’, Claudia Nemat a afirmat: ‘Necesitatea de a reduce costurile nu va dispărea din industria de telecomunicaţii. Această necesitate include şi măsuri referitoare la forţa de muncă’.

Oficialul DT nu a precizat câte locuri de muncă ar urma să fie afectate în Europa.

Deutsche Telekom intenţionează ca, până în 2018, să devină lider pe toate pieţele din Europa Centrală şi de Est unde operează, prin continuarea achiziţiilor şi investiţii în reţele.

Acest obiectiv presupune că Deutsche Telekom va trebui să-şi majoreze cota de piaţă în ţări precum România şi Polonia, atacând rivali cum ar fi grupul francez Orange sau Polkomtel, susţin analiştii. Potrivit datelor furnizate de companie, în luna decembrie 2012, doar diviziile Deutsche Telekom din Grecia, Ungaria, Croaţia şi Macedonia erau lideri de necontestat pe pieţele lor.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization – OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom.

Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Te-ar mai putea interesa și
Numărul investitorilor participanți la Fondul de Compensare a Investitorilor era de 191.743 la sfârșitul trimestrului unu din 2024
Numărul investitorilor participanți la Fondul de Compensare a Investitorilor era de 191.743 la sfârșitul trimestrului ...
Numărul total al investitorilor raportaţi de participanţii la Fondul de Compensare a Investitorilor la sfârşitul trimestrului I al anului 2024 era de 191.743, în creştere faţă de sfârşitul......
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm în lunile mai şi iunie
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm ...
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat joi că în luna aprilie nu a fost plătită factura curentă la Termoenergetica, ...
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la ...
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...