1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Deutsche Telekom nu intenţionează să preia şi alte participaţii minoritare

Grupul german de telecomunicaţii Deutsche Telekom, acţionarul majoritar la OTE, a precizat, luni, că nu intenţionează să mai preia participaţii deţinute de acţionarii minoritari pe alte pieţe, după ce a achiziţionat restul acţiunilor la divizia din Cehia, transmite The Wall Street Journal.

10 feb, 2014 | Agerpres

Deutsche Telekom a informat că a preluat restul de 39,23% din acţiunile diviziei sale T-Mobile din Cehia pentru aproximativ 800 de milioane de euro de la un consorţiu de investitori condus de fondul de capital privat Mid Europa Partners.

Anunţul a dat naştere la speculaţii pe piaţă cu privire la o posibilă achiziţie a pachetului de 40,79% din acţiunile diviziei Deutsche Telekom din Ungaria, Magyar Telekom Nyrt, ale cărei acţiuni au crescut, luni, cu peste 4%. Cu toate acestea, analiştii sunt de părere că este puţin probabil ca Deutsche Telekom să facă o ofertă pentru restul acţiunilor pe care nu le deţine încă la divizia ungară la preţurile actuale, având în vedere perspectivele slabe de creştere ale acestei divizii.

De asemenea, la finele lunii trecute, Deutsche Telekom a dezminţit informaţiile din presă potrivit cărora ar fi interesat de cumpărarea pachetului rezidual de 10% din acţiunile companiei de telefonie Hellenic Telecommunications Organization (OTE).

În 2008, Deutsche Telekom AG a cheltuit 3,8 miliarde de euro pentru achiziţionarea unui pachet de 30% din acţiunile OTE, iar în luna iunie 2011 a preluat un pachet suplimentar de 10%. În prezent, statul grec mai deţine 10% din acţiunile OTE, iar restul de 50% sunt deţinute de investitori internaţionali şi acţionari instituţionali din Grecia.

Hellenic Telecommunications Organization (OTE Group) - cel mai mare grup de telecomunicaţii din Europa de Sud-Est - deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO